Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλίππων Στεφάνου

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλίππων Στεφάνου

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλίππων Στεφάνου

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλίππων Στεφάνου

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα Καβάλας, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου αυτής Αρχιμ. Παύλου, Πατέρων της Μονής και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, και την παρουσία του Βουλευτού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη και πολλών πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ιερούργησε σήμερα το πρωί, επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και τοις ονοματηρίοις του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος και εκήρυξε το θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Στεφάνου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην εορτή των Χριστουγέννων και στην πίστη προς το Χριστό και τη μακροθυμία προς τους λιθοβολούντες αυτόν, που επέδειξε ο Πρωτομάρτυς Στέφανος, ο οποίος μιμήθηκε κατά πάντα τον Κύριο, και στο μαρτύριο και στη συγγνώμη προς τους σταυρωτές του.

Υπεγράμμισε δε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη,περισσότερο από ποτέ, Στεφάνους με χαρίεντα πρόσωπα, να δώσουν τη μαρτυρία της πίστεως και να συγχωρέσουν τους διώκτες των ιδίων, του Χριστού και της Εκκλησίας.

Και προσέθεσε ότι τέτοιον Στέφανο διαθέτει η Ιεραρχία της Εκκλησίας εν τω προσώπω του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, ο οποίος με τη συνετή παρουσία και τον πράο λόγο του αποτελεί αξιομίμητο υπόδειγμα Ιεράρχου, και του ευχήθηκε καλή, μακροχρόνια και υγιεινή Αρχιερατεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τις ευχές τους και, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε Τρισάγιο επί του παρακείμενου τάφου του αοιδίμου Προκατόχου του, Μητροπολίτου Φιλίππων Προκοπίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλίππων Στεφάνου»:

Η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στα Τρίκαλα
Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Θεσσαλονίκη
Πανήγυρις Αγίου Στεφάνου Μπαλατά της Ορθοδόξου Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως
Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ
Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση στην Καρδίτσα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο