Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του οποίου περιεβάλλετο υπό πληθύος Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και άλλες Μητροπόλεις, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του και θεοφιλώς ποιμαίνοντος την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ, με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στο ιερό Βήμα, συνευχηθέντος του Σέβ. Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την παρουσία του τοπικού Βουλευτού, του Δημάρχου Καισαριανής, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στη ζωή και τη μαρτυρία του Προφήτου Δανιήλ, ο οποίος παρέμεινε, οικεία βουλήσει, σταθερός στην πίστη του προς το Θεό, χωρίς να καμφθεί από τις απειλές και τα μαρτύρια, γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα της προφητείας όχι μόνο της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου, αλλά και της Δευτέρας και ένδοξου Παρουσίας του.

Προέβαλε, μάλιστα, την εποχή του Προφήτου Δανιήλ με τη σημερινή, την οποία χαρακτήρισε «τοξική», υπογραμμίζοντας ότι όσοι προσπαθούν να εκφέρουν λόγο πίστεως και ελπίδος στους ανθρώπους, συχνά περιθωριοποιούνται!

Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ, πολυχρόνια, υγιεινή και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής ευχαρίστησε από καρδίας τους Αρχιερείς, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό και ευχήθηκε σε όλους για τα Αγία Χριστούγεννα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ήδη πλέει προς ιερά νήσο Τήνο, όπου αύριο, Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Β΄ Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στην περιοχή “Ευαγγελιστράκι” Υστερνίων Τήνου, στον οποίο θα μεταφερθεί και με κάθε εκκλησιαστική τάξη η αγία Εικόνα, επί τη συμπληρώσει 180 ετών από της διασώσεώς της εκ χειρών επιδόξου ληστή.

Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα παρακολουθήσει την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, που θα παρουσιασθεί στο Θέατρο “Ευανθία Καΐρη”.

Εκ της Ι.Μ. Σύρου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ»:

Η εορτή της Αγίας Θεοφανούς της Βασιλίσσης στο Φανάρι
17 Δεκεμβρίου: Άγιος Διονύσιος ο εν Ζακύνθω Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης
Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον Πειραιά
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καλαβρύτων
Ο εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο