Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου

Αποκλεισθείς στην Αθήνα, λόγω απαγορεύσεως του απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προέστη της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και άγοντος τα Ονοματήριά του Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Βασιλείου, και παρισταμένων, παρά τον επικρατούντα παγετό, πολλών Κληρικών και πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το θείο λόγο εκήρυξε με λόγο απλό και συνάμα θεολογικό ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. Εφραίμ, αναφερθείς στη ζωή, το έργο και τις διδαχές του σήμερα τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ειπών χαρακτηριστικά ότι Θεολόγος δεν είναι αυτός που κατέχει Πανεπιστημιακές περγαμηνές και διπλώματα, αλλά αυτός που διαθέτει καθαρότητα νοός και αγνότητα καρδίας, γενόμενος αληθώς θεοφόρος και θεολόγος, όπως ο Ιεράρχης της ταπεινής Ναζιανζού.

Τέλος, ευχήθηκε προς τον φερώνυμο αυτού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο οποίος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε του Αρχιερείς, τον Κλήρο και το λαό, για τη συνευχητική παρουσία τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου»:

Η Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Άρτα
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι
Η Εορτή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο