Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Η Ιερά Μνήμη του Ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου, την ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος άγει τα ονομαστήρια του, εορτάσθηκε με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Επειδή φέτος η εορτή συνέπεσε με το Ψυχοσάββατο, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, εορτάσθηκε ο Άγιος την Κυριακή της Απόκρεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλιού, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο εορτάζων Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου, του οποίου το Ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλιού, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Έναν ακόμη πρεσβύτερο χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θέοκλητος. Κατά τη διάρκεια τῆς Πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας, της Κυριακής της Απόκρεω, τελέστηκε ὴ εἰς πρεσβύτερον Χειροτονία τοῦ μέχρι πρότυνος Διακόνου Χρυσοστόμου Γιαννάκη, ἀδελφοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Μεγάλου Μετεώρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στο σύντομο λόγο του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον νέο ιερέα να είναι γερός και δυνατός για να τελέσει τα νέα του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε στο τέλος όλους τους αρχιερείς και τους πιστούς για την παρουσία τους, και τόνισε για άλλη μια φορά ότι νιώθει ευλογημένος που ο Θεός τον έστειλε στη Μητρόπολη. Αισθάνεται, όπως είπε, την ανάγκη να ευχαριστήσει έναν έναν όλους τους Καλαμπακιώτες που τον αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα που ήρθε στην πόλη και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια τον στηρίζουν. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως που είναι πάντα δίπλα του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου»:

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανασυγκρότηση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου
1 Μαρτίου: Αγία Ευδοκία η Οσιομάρτυς
Πειραιώς Σεραφείμ: Όλοι μας έχουμε μέσα μας αυτό το αίσθημα και αυτή την ανάγκη να αποδίδεται το δίκαιο
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την κατάσταση στην Ουκρανία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο