Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγιο Ορος » Ορκίστηκε ο Νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Ορκίστηκε ο Νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Ορκίστηκε ο Νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Ορκίστηκε ο Νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Η Ορκωμοσία του νέου Πολιτικού Διοικητού κ. Αθανασίου Μαρτίνου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ακολουθεί η δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την ορκωμοσία του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθ. Μαρτίνου, καθώς και του νέου Υποδιοικητή, κ. Αρ. Κασμίρογλου:

«Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή σήμερα που ορκίζουμε ως Διοικητή και Υποδιοικητή στο Άγιο Όρος τον κ. Θανάση Μαρτίνο και τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είχα τη χαρά να καλέσω εδώ ορισμένους φίλους, τους οποίους συνδέει το εξής: Ήταν οι άνθρωποι, οι οποίοι συνεισέφεραν στην ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να παρουσιάζει την εικόνα που σήμερα έχει και που -σας διαβεβαιώ- δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την εικόνα που είχε τρεις μήνες πριν. Αυτή βοήθησε, στον βαθμό που της αναλογεί, και στην εξαιρετική εμφάνισή μας στην τελευταία επίσκεψή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Βεβαίως, αυτή είναι μία ευγενής παράδοση, η παράδοση της χορηγίας, την οποία έχουν επανειλημμένως τιμήσει ο Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του. Χθες, ήμαστε στο Κάιρο, όπου πήγαμε και είδαμε με τον Πρωθυπουργό την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μια εκπληκτική ορθόδοξη εκκλησία, η οποία μάλιστα είναι κτισμένη πάνω σε ρωμαϊκό πύργο και την οποία διέσωσε -δεν λέω ανακαίνισε- ο Θανάσης Μαρτίνος, με εικόνες διαφόρων εποχών και, βεβαίως, στο κατώτερο επίπεδο τους τάφους των Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Την ευγενή, λοιπόν, παράδοση του Θανάση Μαρτίνου, έχουν ακολουθήσει κι άλλοι, ανώνυμοι, αλλά οι οποίοι το υστέρημά τους το διαθέτουν για να βοηθήσουν το ελληνικό κράτος, το οποίο την ώρα της κρίσης, δεν είχε πάντοτε τη δυνατότητα να διατηρεί τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του στο επίπεδο αυτό, το οποίο θα επιθυμούσε.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από καρδιάς, όπως ευχαριστώ και τον κ. Κασμίρογλου. Ο κ. Κασμίρογλου, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ευδοκίμως υπηρετήσει την Αθωνική Πολιτεία και την ευρύτερη παρουσία του ελληνικού κράτους εκεί. Το γεγονός ότι δέχθηκε να συντρέξει σε αυτή την προσπάθεια είναι για εμάς πολύ μεγάλη χαρά. Σας ευχαριστώ θερμά και ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ».

Φωτογραφία: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Βρείτε μοναδικά Αγιορείτικα Κομποσχοίνια από Δάκρυα Παναγίας:

Κομποσχοινια Δακρυα Παναγιας Εδω

Σχετικά άρθρα με «Ορκίστηκε ο Νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους»:

Δημογραφικό το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδος
Το ΙΣΚΕ για τα Θρησκευτικά και την διάλογο με την Πολιτεία
Αγρυπνία για την Αγιοκατάταξη νέου Ιερομάρτυρος Βασιλείου στη Μητρόπολη Καστοριάς
Εορτή Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου
300.000 φτάνουν ετησίως οι αμβλώσεις στην Ελλάδα
Αγρυπνία Αγίου Δημητρίου στη Μονή Μαχαιρά Κύπρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις