Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο
Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο
http://www.imsyrou.gr/images/stories/IMAGES/NEWS/2019/SYROS/21082019/IMG_9387.jpg

Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

Στην Αίθουσα συνεδριάσεων του εμβληματικού και ιστορικού Δημαρχείου Ερμουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα και των νέων Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Κοινοτήτων της Σύρου, με την παρουσία του ΡΚαθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, των Βουλευτών Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, κ. Ι. Βλασερό και κ. Δ. Μπάιλα, του Γ. Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ιω. Δεκαβάλλα, Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, εντύπων και ηλεκτρονικών, και πλείστων πολιτών, μεταξύ των οποίων πολλοί ιατροί, συνάδελφοι του νέου Δημάρχου.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, δύο εκ των οποίων ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού συνεχάρη το νέο Δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, είπε χαρακτηριστικά: «… Απόψε, κ. Δήμαρχε, θέτετε την δεξιά σας επί τον οίακα και το άροτρο! Εύχομαι το ταξίδι σας να είναι ακύμαντο και ανέφελο και το άροτρό σας να σπείρει και να θερίσει πολλούς καρπούς..».

Ευχαρίστησε, επίσης, τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Γ. Μαραγκό για την καλή συνεργασία τους, και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ακολούθως, ομίλησε ο ΡΚαθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος, ο οποίος συνεχάρη τη νέα Δημοτική Αρχή, ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε για τη συνεργασία της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, αναφέροντας στίχους του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, σχετικούς με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος συνεχάρη, ωσαύτως, το νέο Δήμαρχο, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ή μαζί θα πετύχουμε ή μαζί θα αποτύχουμε».

Ομίλησαν, επίσης, ο τ. Δήμαρχος και Αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Μαραγκός, ο οποίος έκανε αναφορά στο επιτελεσθέν επί της θητείας του έργο, ευχαρίστησε από καρδιάς όσους συνεργάστηκαν μαζί του και ευχήθηκε στον κ. Ν. Λειβαδάρα να γίνει ένας καλός Δήμαρχος, για το καλό της Σύρου, και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Μαρία Καζαντζάκη, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της σε κάθε προσπάθεια για το καλό του νησιού, και ο κ. Ν. Καϊλής, ο οποίος υποστήριξε ότι ο «Κλεισθένης» έχει απομακρύνει από τα κοινωνικά δρώμενα τον άνθρωπο, για τον οποίο τόνισε ότι θα αγωνισθεί.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν. Δημοκρατίας κ. Φ. Φόρτωμας, ο οποίος συνεχάρη και ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας την επιθυμία και την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδαρας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Επιθυμώ να διευκρινίσω και να τονίσω από την πρώτη στιγμή ότι το πνεύμα του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», το πνεύμα της συναίνεσης και της συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα το κάνουμε πράξη, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτό το πνεύμα θα πετύχουμε όλοι μαζί το βέλτιστο.

Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη θα γίνει εμφανές με πράξεις το πνεύμα της ισονομίας, της ισηγορίας, της συνεργασίας και του σεβασμού προς όλους, αιρετούς, εργαζόμενους του Δήμου μας και δημότες. Το όλοι μαζί δεν είναι προεκλογικό σύνθημα. Είναι θέμα αρχής, είναι «πιστεύω». Και επαναλαμβάνω τα λόγια που είπα τον Μάιο: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διαχωρίσουμε…»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ορκωμοσία νέου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο»:

Παιδιά της Μητροπόλεως Αργολίδος στην κατασκήνωση του Παρνασσού
Αγρυπνία Αποδόσεως Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία Βόλου
Η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο