Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγον ομιλώντας επικαίρος περί του Αγίου και την εν Χριστώ πορεία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου μέσα από τον Λόγο του Αγίου Συμεών, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αξία της δικής μας Μαρτυρίας της Πίστεως μας στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Συγχοροστάτησαν ο οικείος Ποιμενάρχης Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως).

Προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον χοροστατούντα Αρχιερέα Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τον δυναμικό και γεμάτο πνευματικά νοήματα λόγο του, καθώς επίσης και προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους άρχοντες του τόπου καθώς και όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του εφόρου και προστάτου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ευχόμενος πως με την δύναμη και την ευχή του Αγίου, η Πατρίδα μας θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του καιρού μας.

Φωτογραφικό υλικό 1

Φωτογραφικό υλικό 2

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)»:

Χειροτονία πρεσβυτέρου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Θεσσαλονίκη τώρα: Αρχιερατικό Συλλείτουργο Αγίου Δημητρίου
Εορτή Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις
Θεσσαλονίκη Τώρα: Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο