Ιερά Πανήγυρις Αγίου Φωτίου προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, θα τιμηθεί, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Γρεβενών κ. Δαβίδ, θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Στον εφετινό εορτασμό ομιλητής θα είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο κενωτικός χαρακτήρας της Ιερωσύνης και ο Ιερός Φώτιος». Στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Αγίου Φωτίου προστάτου της Ιεράς Συνόδου»:
Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου συνέρχεται η ΔΙΣ
Η Εορτή Αγίου Συμεών του Θεοδόχου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Εορτή Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου
Εκοιμήθη ο αδελφός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου
Ακολουθήστε μας:
facebook
twitter
googleplus
instagram
Προσθέστε Σχόλιο