Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας

Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας

Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου στη Μητρόπολη Εδέσσης Αγρυπνία Πρωτοχρονιάς στη Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα Γιορτή Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου

Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου στην Αθήνα, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 29/12 στις 8:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Χειρός του Μεγάλου Βασιλείου εκ του Σκευοφυλακείου της Ιεράς Συνόδου, το οποίο θα κομίσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. Εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στις 18:00 θα τελεστεί Εσπερινός και η Παράκλησις του Αγίου Βασιλείου. Θα επακολουθήσει επίκαιρος ομιλία του Γέροντος π. Ανανία Κουστένη.

Ο Ιερός Ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από 7 π. μ. έως το πέρας των Ιερών Ακολουθιών του κάτωθι προγράμματος.

Την Δευτέρα 30/12 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 18:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Την Παραμονή, Τρίτη 31/12, το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις 17:00 θα ψαλλεί η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου, στις 18:30 θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Την Τετάρτη 01/01/2020 στις 7:30 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 18:00 θα ψαλλεί Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

Την Πέμπτη 02/01 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 18:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Την Παρασκευή 03/01 το πρωί στις 11:30 θα ψαλεί η Παράκληση του Αγίου, μετά το πέρας της οποίας θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο.

Ἀπολυτίκιον Ἦχος α’. Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου

Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος σου, ὡς δεξαμένην τὸν λόγον σου· δι’ οὗ θεοπρεπῶς ἐδογμάτισας, τὴν φύσιν τῶν ὄντων ἐτράνωσας, τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας. Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας»:

Αγρυπνία για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη
Τρίκκης Χρυσόστομος: Να κινείστε πάντοτε στο Φως των Χριστουγέννων
Μητροπολίτης Κορωνείας: Θάρρος χωρίς αγάπη μπορεί να εκφυλιστεί σε θράσος
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αγία Τριάδα Πρόνοιας Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις