Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Εφραίμ στη Λαμία

Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Εφραίμ στη Λαμία

Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Εφραίμ στη Λαμία

Ιερά Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Εφραίμ στη Λαμία

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το διήμερο 2 & 3 Ιανουαρίου θα πανηγυρίσει την Εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού.

Στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο Πνευματικό – Διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων Νέας Άμπλιανης Λαμίας και τις δυο ημέρες θα τελεσθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού οι κάτωθι Πανηγυρικές Ακολουθίες:

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ, το οποίο φυλάσσεται ως ανεκτίμητος πνευματικός Θησαυρός στην Ιερά Μητρόπολη.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προσφερθεί το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα σε όλους στη θερμαινόμενη Μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης βραβεύσει τα Στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, ευχαριστώντας τους νέους και νέες για την εθελοντική υπηρεσία που προσέφεραν καθ’ όλο το διάστημα της Κατασκηνωτικής περιόδου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Εφραίμ στη Λαμία»:

Η πρώτη του νέου Έτους στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)
Τι είναι η αγαθωσύνη;
Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟ)
Τρίκκης Χρυσόστομος: Εν αλλήλοις αγάπη, ειρήνη, ομόνοια και ενότητα

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο