Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων. Στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, πέραν του Προσκυνηματικού Ναού στην πόλη των Τρικάλων, η τιμή αυτή κορυφώνεται στην ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς και φιλεόρτους επισκέπτες της επαρχίας Τρικάλων, αλλά και από την Αμφιλοχία και αλλαχού.

Την κυριώνυμο ημέρα 15 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος, ενώ το Θείο Λόγο Κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς όλους όσους ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου με την παρουσία τους. Ευχήθηκε δε ταχεία ανάρρωση στον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ιγνάτιο Πούτο ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος.

Στο τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)»:

Δορυλαίου Δαμασκηνός: Ο Τίμιος Σταυρός είναι η Ελπίδα μας και η παρηγοριά μας
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Η πορεία των μαρτύρων ήταν πορεία χαράς και όχι θλίψης
Τεράστιος Σταυρός στα σύνορα του Έβρου που βλέπουν μέχρι την Τουρκία (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο