Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Πανήγυρις Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Πανήγυρις Αγίων Θεοδώρων Συκεών Θεσσαλονίκης Πανήγυρις Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων

Πανήγυρις Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Ιερά Πανήγυρις Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Το τριήμερο 23 – 24 – 25 Φεβρουαρίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας. Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες γιατί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το εορταστικό τριήμερο θα μεταφερθεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Κατά το τριήμερο αυτό οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στις ακόλουθες λατρευτικές Συνάξεις.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. Υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Ναού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, των Ιερέων και του λαού, της τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Εν συνεχεία θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα υπό του Ιδίου. Θα επακολουθήσει η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ώρα 8:00 μ.μ. Παράκληση των Αγίων.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5:00 π.μ. το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία. Ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος, Χοροστατούντος και Θεία Λειτουργία Λειτουργούντος του οικείου ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου. Τον Θείο λόγο παρηγοριάς και ενισχύσεως των πιστών θα εκφωνήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχ. Δομέτιος Ντελλής. Ώρα 5:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός του Σαββάτου.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 (Κυριακή της Ορθοδοξίας) και ώρα 7:30 π.μ. ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα τελεσθεί η αρτοκλασία και η ευλόγησις των Κολλύβων (ύψωμα) των Αγίων. Ώρα 5:00 μ.μ. θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:
Το Μεγάλο Απόδειπνο στη Μητρόπολη Πατρών
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βομβοκούς
Πανήγυρις Αγίων Θεοδώρων Συκεών Θεσσαλονίκης
Α´ Χαιρετισμοί στην Παναγία
Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις