Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Πασχαλινά Αυγά Κόκκινα

Πασχαλινά Αυγά Κόκκινα

Πασχαλινά Αυγά Κόκκινα

Πασχαλινά Αυγά Κόκκινα

Η συνταγή που ακολουθεί είναι για βάψιμο 50 αυγών

Πριν ξεκινήσουμε να βάψουμε τα αυγά θα πρέπει να τα έχουμε πλύνει καλά και καθαρίσει ώστε να μπορεί να πιάσει καλά η μπογιά επάνω. Αφού τα έχουμε πλύνει τα τοποθετούμε με μεγάλη προσοχή τα αυγά σε ένα μπωλ.

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα 2 1/2 λίτρα νερό και το αφήνουμε να βράσει. Κατόπιν διαλύουμε την βαφή (2 φακελάκια) σε λίγο νερό και την προσθέτουμε στο νερό που βράζει.
Όταν η βαφή πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι και το αφήνουμε και αυτό να πάρει μια βράση.

Κατόπιν προσθέτουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αυγά. Τα αυγά καλό είναι να είναι σε μια στρώση στην κατσαρόλα ώστε να βαφτούν ομοιόμορφα αλλά και για να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Εάν η κατσαρόλα χωράει 25 αυγά θα κάνουμε δύο δόσεις αλλιώς θα κάνουμε όσες δόσεις χρειάζεται ανάλογα την κατσαρόλα ώστε να βάψουμε 50 αυγά. (Εάν το νερό μας βλέπουμε ότι πάει να μειωθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση που είναι να βαφτεί τότε προσθέτουμε λίγο νερό και ξύδι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση).

Τα αυγά τα βράζουμε για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε σφιχτά (ο χρόνος υπολογίζεται από την ώρα βρασμού). Εάν όμως τα θέλουμε μελάτα τα βράζουμε για 6 λεπτά.

Όταν βράσουμε – βάψουμε όλα τα αυγά τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ώστε να κρυώσουν. Έπειτα με ένα πανάκι και λίγο λαδάκι τα γυαλίζουμε όλα. Τέλος με ένα άλλο πανάκι τα σκουπίζουμε.

Τα Πασχαλινά Αυγά Κόκκινα είναι έτοιμα και μπορούμε να τα βάλουμε στα καλάθια μας.

Καλή επιτυχία… Καλή Ανάσταση!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα:
Άγιοι τόποι Ιερουσαλήμ – Ορθόδοξο οδοιπορικό (Βίντεο)
Η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας
Το Πάσχα το αληθινό
Ο Καθορισμός ημερομηνίας του Πάσχα
Τι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα και τι γιορτάζουμε κάθε μέρα της

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο