Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας»

Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας»

Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας»
http://i-m-patron.gr/wp-content/uploads/2018/08/IMG_2869.jpg

Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας, αγαπάτε το τόπο μας».

Συγκίνηση στον ορεινό χωριό Σπαρτιά Αχαΐας.

Το ορεινό χωριό Σπαρτιά, της περιοχής Τριταίας (κατοικείται από 20 μονίμους κατοίκους) Αχαΐας, επεσκέφθη το Σάββατο το πρωί, 11.8.2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέση την Θεία Λειτουργία στον παλαιό και Ιστορικό Ναό τού χωριού, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη και είναι προστατευόμενο μνημείο τού Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Ιερός Ναός κατεκλύσθη από προσκυνητάς, που έδωσαν την αίσθηση ότι η Σπαρτιά, παρότι κατοικείται από ελαχίστους ανθρώπους είναι ένα πολυάνθρωπο χωριό.

Αυτό επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ο οποίος εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση, γιατί στον Ιστορικό Ιερό αυτό Ναό ετελέσθη για πρώτη φορά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αφού μέχρι τώρα παρέμενε κλειστός, λόγω προβλημάτων στατικότητος.

Ο Ναός έχει ήδη σταθεροποιηθεί, μετά από σύντονες ενέργειες τού Σεβασμιωτάτου, των λιγοστών κατοίκων τού χωριού και των αρμοδίων υπηρεσιών, με πρώτη την εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων, της οποίας την προϊσταμένη κ. Αναστασία Κουμούση και τους συνεργάτες της, ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ανάγκη να είμαστε πιστά και αφοσιωμένα μέλη της αγίας μας Εκκλησίας, ζώντας συνειδητά την μυστηριακή ζωή και κοινωνία, η οποία μας οδηγεί με ασφάλεια στον αγιασμό και στην σωτηρία μας.

Επίσης επήνεσε όλους όσοι μένουν στο μικρο ορεινό χωριό Σπαρτιά για την αγάπη τους στον τόπο τους, αλλά και τους άλλους προσκυνητάς, τόσο τους καταγομένους από την Σπαρτιά, όσο και τους άλλους που προσήλθαν από αλλού για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία.

«Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας, αγαπάτε το τόπο μας», τόνισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος. «Στα χωριά μας χτυπά η καρδιά της Ελλάδος, εμπνεύστε τα παιδιά σας με την αγάπη στα πατρογονικά σας».

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη τον Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Σπαρτιάς, προκειμένου σε συνεργασία με τον Ιερέα και τους επιτρόπους, να συντονίση εργασίες που πρόκειται να τελεσθούν στον Ναό, ενώ πριν αποχωρήση το ωραίο ορεινό χωριό της Σπαρτιάς επεσκέφθη στα σπίτια τους, τούς κατοίκους τού χωριού, οι οποίοι τον περίμεναν με πολλή συγκίνηση για να τους ευλογήση.

  

Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας»
http://i-m-patron.gr/wp-content/uploads/2018/08/IMG_2927.jpg

Σχετικά άρθρα με «Πατρών Χρυσόστομος: «Κρατήστε ζωντανά τα χωριά μας»»:

Κέρκυρα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα
Εγκώμια της Παναγίας στην Μονή Γηροκομήτισσας της Ι.Μ. Πατρών
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός
Η εορτή του θαύματος Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο
Η εορτή του Αγίου Λαυρεντίου στην Τήνο


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις