Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πέτρας Γεράσιμος: Όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Πέτρας Γεράσιμος: Όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Πέτρας Γεράσιμος: Όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Πέτρας Γεράσιμος: Όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Το εσπέρας της Δευτέρας 7 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Καλλιόπης, πόλεως Αγίου Νικολάου. Μέρος του τιμίου λειψάνου της Αγίας παρθενομάρτυρος και θαυματουργού Καλλιόπης ετίθετο προς προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανεφέρθη στις αρετές του βίου της Αγίας Καλλιόπης που μαρτύρησε κατά την περίοδο των διωγμών των χριστιανών υπό του αυτοκράτορος Δεκίου, το έτος 251.

«Λίγο πριν την Απόδοση της Εορτής του Πάσχα, λίγο πριν την παρέλευση σαράντα ημερών από την φωτοφόρο βραδιά της Αναστάσεως και μέσα σε αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα εορτάζουμε σήμερα μια πολύ αγαπητή Αγία του Μεραμβέλλου.

Η Αγία Καλλιόπη ήταν ένα από τα πολλά εκατομμύρια άνθη της Αναστάσεως του Χριστού των πρώτων χριστιανικών αιώνων, διότι προσέλαβε το φως της Αναστάσεως του Κυρίου, έγινε άνθρωπος φωτεινός. Αυτό άλλωστε φανερώνει η μαρτυρική της τελείωση, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων· την αγάπη και την πίστη της στον αληθινό Θεό.

Ήταν προικισμένη με πολλά ψυχικά, πνευματικά και σωματικά χαρίσματα. Με παρρησία και περίσσιο θάρρος απέρριψε την πρόταση του τοπικού άρχοντα να την κάνει γυναίκα του. Αρνήθηκε τις τιμές, τις δόξες, τα πλούτη και τις ευκολίες στη ζωή που της προσέφερε και με τόλμη εναντιώθηκε στη θυσία των ειδώλων, προτάσσοντας σθεναρά την αληθινή Πίστη. Θέλχτηκε από την αγιότητα γιατί ο Χριστός έλαβε ξεχωριστή θέση μέσα στην ψυχή και την καρδιά της, έγινε φίλος της και γι’ αυτό προσπάθησε να Του μοιάσει –και τα κατάφερε».

Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε για τους κτήτορες του Ιερού Ναού: «Η αγάπη της οικογένειας Ιωάννου και Ανθούλας Χουρδάκη για την Αγία Καλλιόπη δεν την άφησε χωρίς σπίτι στο Μεραμβέλλο. Έχτισε τον όμορφο αυτό ναό προς τιμήν της Αγίας, για να προσερχόμαστε όλοι εμείς και να αγιαζόμαστε μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας του Χριστού, μέσα από την προσευχή και τη λατρεία μας προς τον αληθινό Θεό.

Χαιρόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το ναό, διότι τον βλέπουμε πάντοτε περιποιημένο και καθαρό και απολαμβάνουμε τα πολλά λουλούδια και δέντρα που υπάρχουν στην αυλή του. Η Αγία Καλλιόπη όμως θα χαρεί ακόμη περισσότερο όταν δεν αρκεστούμε στο να έρθουμε εδώ και να ανάψουμε ένα κερί μονάχα και να κάνουμε μία προσευχή. Θα χαρεί όταν στολίσουμε και το ναό της ψυχής μας, όταν τον ασπρίσουμε, όταν τον καλλωπίσουμε, όταν τον καλλιεργήσουμε και φυτέψουμε μέσα σε αυτόν τα άνθη των αρετών. Τότε η Αγία Καλλιόπη θα είναι περισσότερο χαρούμενη, γιατί θα έχει γίνει και δική μας φίλη. Και όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πέτρας Γεράσιμος: Όταν έχουμε τους Αγίους φίλους μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»:

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον Λαγκαδά και την Καστοριά
Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά, 200 χρόνια από το 1821
Παναυστραλιανή εορτή η ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου
Σύναξη των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο