Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πέτρας Γεράσιμος: Ο Χριστός μάς ζητάει να συναισθανθούμε τις ευεργεσίες και το μέγεθος της θυσίας Του για την ανθρωπότητα

Πέτρας Γεράσιμος: Ο Χριστός μάς ζητάει να συναισθανθούμε τις ευεργεσίες και το μέγεθος της θυσίας Του για την ανθρωπότητα

Πέτρας Γεράσιμος: Ο Χριστός μάς ζητάει να συναισθανθούμε τις ευεργεσίες και το μέγεθος της θυσίας Του για την ανθρωπότητα

Πέτρας Γεράσιμος: Ο Χριστός μάς ζητάει να συναισθανθούμε τις ευεργεσίες και το μέγεθος της θυσίας Του για την ανθρωπότητα

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών: «Είναι ένα θαύμα που επιτελεί ο Χριστός μας σε έναν άνθρωπο που ετυρανείτο για πολλά χρόνια από λεγεώνα δαιμόνων, που είχαν καταλάβει όχι μονάχα τον νου αλλά και το σώμα του.

Ο Χριστός λυπάται τον άνθρωπο αυτό και τον θεραπεύει βγάζοντας τα δαιμόνια και μεταφέροντάς τα σε μια αγέλη χοίρων. Έτσι ο μέχρι τότε επικίνδυνος και δαιμονισμένος βρίσκεται τώρα δίπλα στα πόδια του Ιησού, σώφρων και ιματισμένος, ακούοντας τη Διδασκαλία του Κυρίου μας και παρακαλώντας Τον να γίνει μαθητής Του και να Τον ακολουθήσει. Ο Χριστός όμως του λέγει να πάει στο σπίτι του, να μην επιστρέψει όμως στην παλαιά του ζωή αλλά, γνωρίζοντας τις ευεργεσίες και τα μεγαλεία του Θεού, να δοξολογεί με τη ζωή και τα λόγια του τον Κύριο.

Αυτό ζητάει και από εμάς ο Χριστός· μας ζητάει να συναισθανθούμε τις δωρεές, τις ευεργεσίες και όλα αυτά τα οποία έχει κάνει για εμάς τους ανθρώπους. Μας ζητάει να συναισθανθούμε το μέγεθος της θυσίας της Θείας Οικονομίας, κατά την οποία ο Παντέλειος Θεός καταδέχτηκε να κατέβει στη γη και να λάβει ανθρώπινη σάρκα για να ανέλθει στο Σταυρό και διά της Αναστάσεώς Του να δώσει τη χαρά και τη σωτηρία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, οφείλουμε στην αγάπη του Χριστού να διδάσκουμε τα μεγαλεία Του και να δοξολογούμε τις πολλές Του ευεργεσίες. Αυτό ζητάει από εμάς ο Χριστός· να Τον αναγνωρίζουμε ως αληθινό Θεό και να εφαρμόζουμε το Λόγο του Ευαγγελίου Του».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πέτρας Γεράσιμος: Ο Χριστός μάς ζητάει να συναισθανθούμε τις ευεργεσίες και το μέγεθος της θυσίας Του για την ανθρωπότητα»:

Χειροτονία διακόνου στην Μητρόπολη Δράμας
Η Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στη Λάρισα
Άρτης Καλλίνικος: Όταν η ψυχή υγιαίνει, ο σωματικός θάνατος είναι μετάβαση προς την αιώνιο ζωή
Φθιώτιδος Συμεών: Ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος πορεύεται καθώς προαιρείται τη καρδία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο