Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Ο πλεονασμός των αγαθών

Ο πλεονασμός των αγαθών

Ο πλεονασμός των αγαθών

Ο πλεονασμός των αγαθών

Η αφθονία και ο κορεσμός, που είναι πηγή και ρίζα των ασθενειών, είναι επίσης και πηγή και ρίζα της αηδίας. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όπως στην Παλαιά Διαθήκη, όσοι μάζευαν περισσότερο από το χρειαζόμενο Μάννα (ουράνια τροφή), δεν μάζευαν στα σπίτια του Μάννα, αλλά σκουλήκια, έτσι και όσοι καλοπερνάνε και έχουν περισσότερα από όσα πρέπει και καλοτρώνε και μεθάνε, δεν συλλέγουν περισσότερη ευτυχία, αλλά συλλέγουν περισσότερη φθορά. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Τα πολλά υλικά πράγματα δένουν τον άνθρωπο στην γη αυτή και δεν τον αφήνουν να δει την Αιώνια Βασιλεία. Η αφθονία των πραγμάτων είναι εχθρός της εγκράτειας. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Τα άφθονα υλικά αγαθά δίνονται σε πολλούς, ως δοκιμαστικά μέσα. (Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

Πολλοί άνθρωποι τα έχουν όλα, αλλά έχουν και λύπη, γιατί τους λείπει ο Χριστός. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Δεν σας κάνει εντύπωση, ότι ο διάβολος Στον πεινασμένο, μετά από 40 μέρες νηστεία Κύριο, του υπέδειξε και Του είπε: Πες, αυτοί οι λίθοι να γίνουν άρτοι. Δεν Του είπε: Πες αυτός ο λίθος να γίνει άρτος, αλλά οι λίθοι να γίνουν άρτοι. Δεν μπορούσε ο Κύριος να χορτάσει με ένα ψωμί; Γιατί Του είπε ο διάβολος, να κάνει ψωμιά πολλά; Εδώ βλέπουμε την σατανική ρίζα που έχει ο πλεονασμός των αγαθών. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

«Λόγια Καρδιάς – Γερόντισσα Μακρίνα Βασσοπούλου» – Το βιβλίο περιέχει τη βιογραφία της Γερόντισσας και περιλαμβάνει επίσης πνευματικές νουθεσίες και διδασκαλία που απηύθυνε η Γερόντισσα Μακρίνα

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Ο πλεονασμός των αγαθών»:

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…
Πολλοί άνθρωποι βασανίζονται
Εκεί που ο Χριστός είναι απών, η βία θριαμβεύει
Γιατί η Αγία Βαρβάρα κρατάει ένα ποτήρι στις εικόνες;
Προσευχή για την κατάπαυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ο φανατικός άνθρωπος ποτέ δεν φτάνει στην ειρήνη του νου
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όταν το σώμα δοκιμάζεται, τότε η ψυχή αγιάζεται

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο