Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού

Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού

Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού
Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού
https://www.imlemesou.org/images/2018/10/DSC_0432.JPG

Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπή και περικαλλούς ιερού ναού Αγίου Σάββα Ύψωνα.

Η ακολουθία των εγκαινίων άρχισε με την υποδοχή των ιερών λειψάνων, τα οποία προσκόμισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και του αρχιερατικού εσπερινού του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Στην συνέχεια ακολούθησε ο όρθρος και η ακολουθία των εγκαινίων προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και Θεφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Κατά τον εγκαινιασμό τον κυρίως ναό εγκαινίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, το Παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος ενώ το Παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσιος.

Μετά τον εγκαινιασμό ακολούθησε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσίου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στεφάνου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αρχιμ. Μεθόδιος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ισαάκ, ιερείς της Μητροπόλεως και άλλων περιοχών της Κύπρου και Ελλάδος ενώ, στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος.

Κατά την ακολουθία των αγκαινίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ύψωνα, κ. Παντελής Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Ύψωνα κ. Κλεάνθης Καραμανίδης, η Γερόντισα της ιεράς Μονής Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στην Κάλυμνο, Κυπριανή Μοναχή, ομάδα προσκυνητών από τη Μητρόπολη της Καλύμνου καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατικά εγκαίνια Αγίου Σάββα Λεμεσού»:

Μεθέορτος Εσπερινός Παναγίας Βουρλιώτισσας στην Ν. Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)
Η εορτή των Αγίων Τριών Μαρτύρων στην Ι.Μ. Κερκύρας
Η Κύπρος υποδέχτηκε λείψανα του Αγίου Παντελεήμονος
Αγρυπνία επετείου εκλογής και χειροτονίας Μητροπολίτου Τρίκκης
Εορτή Οσίας Πελαγίας

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο