Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης

Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μετρών & Αθήρων κ. Δημητρίου, Ανέων κ. Μακαρίου και Κυδωνιών & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, επί τη τελέσει του ετησίου Μνημοσύνου του κατά σάρκα πατρός του Ηγουμένου αυτής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού Λιονάκη, με την παρουσία Βουλευτών, Δημάρχων, Κληρικών και από άλλες Μητροπόλεις, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίου, Μοναχών, Μοναζουσών και πολλών πιστών.

Προσκληθείς να ομιλήσει, ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή της Σαμαρείτιδος και περί της διεισδύσεως της Χάριτος του Κυρίου στην ψυχή των ανθρώπων και της ενσταλάξεως σ’ αυτήν των δωρεών του Αγίου Πνεύματος, χωρίς να θίγεται η προσωπική ελευθερία του ανθρώπου.

Τόνισε δε ότι ο Κύριος δεν παραθεωρεί κανένα από το προσκλητήριο της εσωτερικής «συνομιλίας» μαζί Του, όπως έπραξε και με τη Σαμαρείτιδα, προκειμένου να τον οδηγήσει στην αυτεπίγνωση, στη μετάνοια και τη σωτηρία.

Ομίλησε, ωσαύτως, και περί του αειμνήστου Θεοχάρη Λιονάκη, υπογραμμίζοντας τα τρία χαρακτηριστικά του, όπως τα ανέφερε ο κατά σάρκα υιός του, Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, κατά την «Υιικό Λόγο» του προς αυτόν, ότι δηλαδή ήταν καλός Χριστιανός, καλός Κρητικός και καλός Πατριώτης, επισημαίνοντας ότι αυτά είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν ένα άξιο μέλος της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών κ. Δημήτριος, εκπροσωπών τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ανέγνωσε τα κατ’ άνθρωπον συλλυπητήριά του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος, μετά το πέρας της Ακολουθίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο Κοιμητήριο του Αργουλίδε και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης»:

Φθιώτιδος Συμεών: Ο πόθος της Σαμαρείτιδος μας φανερώνει σωτήριες αλήθειες
Η Νέα Σμύρνη εόρτασε την πολιούχο της Αγία Φωτεινή
Εορτή Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων
Η «Μικρή Ελλάδα» του Σϋδνεϋ γιόρτασε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21
Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο