Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιεράς Συνόδου για τον Παύλο Μελά

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιεράς Συνόδου για τον Παύλο Μελά

Ιεράς Συνόδου για τον Παύλο Μελά Παύλου Μελά

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιεράς Συνόδου για τον Παύλο Μελά

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το αδιαπραγμάτευτο της ιστορίας μας και των δικαίων του Έθνους μας, αποφάσισε με το από 26/01/2018 Ανακοινωθέν της, να τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, καθώς και πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνος Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, στον τόπο όπου ηρωικώς εφονεύθη, στο χωριό Μελάς (της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας χαιρετίζει την απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου και με πολλή χαρά και βαθύτατο σεβασμό θα υποδεχθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Μητροπολίτες.

Παράλληλα, προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο και τον λαό του Θεού να συμμετάσχουν στις ως άνω εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. η Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο μνημείο του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη στον αύλειον χώρο του Ιερού Επισκοπείου. Κατάθεση στεφάνου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6:30 π.μ. ο Όρθρος και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Στις 10:30 π.μ. το Ιερό Μνημόσυνο του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων. Στις 11:00 π.μ. η Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μητροπόλεως Καστοριάς, όπου ευρίσκονται τα οστά του Παύλου Μελά. Κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του ήρωος στον αύλειο χώρο του Ναού υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 13:00 μ.μ. η Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο μνημείο του Παύλου Μελά στο χωριό Μελάς. Κατάθεση στεφάνου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 13:30 μ.μ. η Τιμητική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο όπου φονεύθηκε ο Παύλος Μελάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιεράς Συνόδου για τον Παύλο Μελά»:

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος
Αγρυπνία Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη στη Θήβα
Εσπερινός Συγχωρήσεως στην Κομοτηνή
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο