Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Προς συζήτηση η αποκατάσταση της Ιστορικής Μονής Βράχου Νεμέας

Προς συζήτηση η αποκατάσταση της Ιστορικής Μονής Βράχου Νεμέας

Προς συζήτηση η αποκατάσταση της Ιστορικής Μονής Βράχου Νεμέας

Προς συζήτηση η αποκατάσταση της Ιστορικής Μονής Βράχου Νεμέας

Στο Ιστορικό Καστρομονάστηρο της Παναγίας Βράχου Νεμέας μετέβη την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος όπου είχε συνάντηση με τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθηνά Κόρκα και κ. Χαρίλαο Βυτινιώτη, τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Καρκώνη, την κ. Μαρία Αγρέβη, Προϊσταμένη ΤΒΜΑΜ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορίνθιας, τον κ. Νικόλαο Σιδηρόπουλο, Προϊστάμενο ΤΑΕΜ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορίνθιας (Εκπροσώπους της Προϊσταμένης ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητο Φραγκιουδάκη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νεμέας Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Αλτανόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν, επί τόπου, για τα θέματα της πλήρης αποκατάστασης της Ι. Μονής εν όψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η ως άνω ιστορική Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου Νεμέας είναι εξαιρετικού κάλλους αρχιτεκτόνημα, καθώς βρίσκεται αγκιστρωμένη στους βράχους και παραπέμπει συνειρμικά στο δέος και την ομορφιά των Μετεώρων. Τις ρίζες της έχει στα βάθη των πρωτοχριστιανικών χρόνων, όπως απέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη, ενώ αποτέλεσε και σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της Επαναστάσεως, καθώς απ’ αυτήν, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος) εκκίνησαν για την νικηφόρο μάχη στα Δερβενάκια και στην Κλεισούρα του Αγιονορίου, με την γενναία συνδρομή του Ηγουμένου και των Μοναχών της Ιεράς Μονής.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας απεφασίσθη να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης του ποσού, που απαιτείται, ώστε να γίνει η αναστήλωση του κεντρικού κτηρίου της Ι. Μονής, το οποίο κατά τη διάρκεια του Αγώνος του 1821 υπήρξε νοσοκομείο των Αγωνιστών. Επίσης, απεφασίσθη να πραγματοποιηθούν στην Επέτειο των Μαχών εκδηλώσεις με τη συνεργασία όλων των Φορέων!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Προς συζήτηση η αποκατάσταση της Ιστορικής Μονής Βράχου Νεμέας»:

Τρισάγιο στον πρώτο Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο
Εορτή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου στη Μητρόπολη Κυδωνίας
Αρνητικά τα αποτελέσματα των δειγμάτων για τον κορωνοϊό στη Νηστικάκειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Προσκύνηση Τιμίας αλυσίδας Αποστόλου Πέτρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο