Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Πολυμελής ομάδα νέων, στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποίησαν τριήμερο προσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο από 28-30 Ιουλίου.

Στην προσκυνηματική ομάδα συμμετείχαν κατηχητικά και κατασκηνωτικά στελέχη, αναγνώστες και ιερόπαιδες. Της Εκπαιδευτικής και Προσκυνηματικής αυτής αποδημίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος την Πέμπτη 29 Ιουλίου, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και της Τήνου.

Το βράδι της Τετάρτης 28 Ιουλίου, η προσκυνηματική ομάδα των νέων έλαβε μέρος στην τελετή απόσυρσης της Ιεράς Εικόνας και εναπόθεσής της «εν τη σορώ», όπως συνηθίζεται να γίνεται καθημερινά. Εψάλη σύντομη ακολουθία, με την ενεργό συμμετοχή των νέων ιεροψαλτών, αναγνωστών και ιεροπαίδων, στην οποία συμμετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος ευλόγησε την πραγματοποίηση του προσκυνήματος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη τονίζοντας«αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι της μητέρας μας, της Παναγίας, η οποία μας υποδέχεται, μας καλωσορίζει και ακούει τα αιτήματά μας». Προέτρεψε όλο το εκκλησίασμα και τους πιστούς που συμμετείχαν μέσω ραδιοφώνου να έχουν αγάπη προς την Εκκλησία και ευλάβεια προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Στυλ. Κοντακιώτη και νέοι ιεροψάλτες-αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους. Στη Θ. Λειτουργία διακόνησε πολυμελής ομάδα ιεροπαίδων, ενώ την εκκλησιαστική τάξη τήρησε ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή στους νέους εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής και ακολούθησε ξενάγηση στα μουσεία, στις εκθέσεις και στους χώρους του Ιερού Ιδρύματος. Την ξενάγηση επιμελήθηκε ο κ. Ιωάννης Πολατσίδης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο οποίος κατάγεται από την Πιερία.

Οι νέοι επισκέφθησαν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για σημαντικά πολιτιστικά έργα Τηνίων Καλλιτεχνών, και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή “Κυρίας των Αγγέλων” Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε την εύρεση της ιεράς Εικόνας.

Επίσης, μετέβησαν στην ενδοχώρα και στην ιστορική περιφέρεια Πανόρμου, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στους δύο Ενοριακούς Ναούς του χωρίου Πύργου, τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πύργου και Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου, και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους και εκθέσεις και στην πλατεία του Πύργου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Φανερό, τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής αυτής εξόρμησης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Προσκύνημα νέων της Μητροπόλεως Κίτρους στην Ιερά νήσο Τήνο»:

Φθιώτιδος Συμεών: Επανεκκίνηση χωρίς Χριστό θα είναι μια παλινόρθωση του παλαιού
Διάψευση της Μητροπόλεως Μόρφου περί δωρεάν rapid test
Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος
Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Οσίου Ζήνωνος στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Εορτή Αγίων Επτά Μακκαβαίων Παίδων, της μητρός αυτών Σολομονής

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο