Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

Τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, από 13ης έως 16ης Ιουνίου ε.έ., ηγούμενος ομίλου κληρικών και λαϊκών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως του.

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής αυτής επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος και ο όμιλος των προσκυνητών είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Συνόδου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και του Θεοφ. Επίσκοπου Βίλλυδος κ. Άστυος, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Ο Μακαριώτατος μίλησε διδακτικώτατα στους προσκυνητές και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της αναγέννησης της Ορθοδοξίας στην γειτονική αυτή χώρα, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Κατά την επίσκεψή τους στα Τίρανα οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στον περίλαμπρο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως και στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης την Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο και να συναντηθούν με τους επιχωρίους Μητροπολίτες της Κορυτσάς κ. Ιωάννη και του Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο. Περιηγήθηκαν στους Ιερούς Ναούς της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου, ξεναγήθηκαν στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στη Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Βλαδιμήρου, στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου στην Αρδενίτσα και στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι της Μουζακιάς, όπου και ο τάφος του Αγίου.

Με άριστες τις εντυπώσεις από το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, που για δεκαετίες δοκιμάσθηκε από τον ανηλεή διωγμό των αθέων, οι προσκυνητές επέστρεψαν εις τα ίδια δοξάζοντες και αινούντες τον Θεό «πάντων ένεκα».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας»:

16 Ιουνίου: Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου
Η Κάρα του Οσίου Δαβίδ στη Φιλιππιάδα
ΔΙΣ: Η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται ούτε κομματίζεται, αλλά πορεύεται
Η Παναγία Σουμελά επέταξεν από τη Χαλκίδα στο Βέρμιο
Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο