Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια»

«Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια»

«Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια»

«Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια»

Η πέμπτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο. Θέμα της ήταν «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια» και ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο π. Γεώργιος επεσήμανε ότι ο γάμος δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιλογή αγάπης. Στον γάμο υπάρχουν τρεις αγάπες, αυτή για τον Χριστό, αυτή για τον/την σύζυγο και έπεται η αγάπη για τα παιδιά. Εχθρός του γάμου είναι η εγωκεντρική αλαζονεία. Ο Θεός βοηθά το ζευγάρι που μοιράζεται χρόνο και διάθεση. Πολύτιμη είναι η συμπαράσταση του κοινού και για τον σύζυγο και για την σύζυγο πνευματικού πατέρα. Σωστός γονιός είναι αυτός που βαθμιαία γίνεται «άχρηστος γονιός», δηλαδή αφήνει τα παιδιά να καλλιεργηθούν στην ελευθερία και δεν γίνεται υπερπροστατευτικός. Ο γονιός καλείται να μπει στην θέση του παιδιού, να δει πώς σκέφτεται το παιδί και να μην ταυτίζει τις ανάγκες του παιδιού με τις δικές του ανάγκες. Φορτίο για το παιδί γίνεται συχνά η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του. Γι’ αυτό και χρειάζεται οι γονείς να εργαστούν για την ενηλικίωση του παιδιού.

Ο ομιλητής κατέληξε υπενθυμίζοντας τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής που έχει ανάγκη η σύγχρονη οικογένεια, την δοξολογία του Θεού, την αγάπη, την απόφαση για συμπόρευση με την συγχώρεση βασική αρχή. Ακολούθησε διάλογο, ενώ τα παιδιά των γονέων που συμμετείχαν απασχολήθηκαν εθελοντικά από τις παιδαγωγούς του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Προτάσεις για την σύγχρονη οικογένεια»:

Η Εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτου Χαρίτωνος Μανιτάρα
Η Λέρος εόρτασε τον Πολιούχο της Όσιο Ιωνά
Τριήμερο Μνημόσυνο της Γερόντισσας Βερονίκης
Επίτιμος δημότης Ιωαννίνων ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Εορτή Οσίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου του Ομολογητού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις