Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής
https://www.goarch.org/documents/32058/0/ELPIDOPHOROS-MITSOTAKIS5.jpg/4f665689-
2274-47ae-aff8-74c107c7ad6e?t=1569542942257

Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες στην Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Κατά την είσοδό του, στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Μαρέβα Μητσοτάκη και τον γιό τους Κωνσταντίνο, άναψε κερί στο ιερό παρεκκλήσι.

Στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Προσφιλέστατε κ. Πρωθυπουργέ, ως ποιμενάρχης του Ορθοδόξου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και εξ ονόματος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, εύχομαι και προσεύχομαι όπως η αρξαμένη υπό την Πρωθυπουργία σας νέα Ελληνική Κυβέρνηση καταστεί αντάξια των ελπίδων του ελληνικού λαού και να επιτύχει την πρόοδο, την ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη και την επίλυση των υπαρχόντων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων»

Στην αντιφώνησή του ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Σας ευχαριστώ Σεβασμιώτατε, για τα πολύ θερμά σας λόγια και θέλω να σας μεταφέρω πόσο συγκινημένος είμαι που σας επισκέπτομαι εδώ στην έδρα της Αρχιεπισκοπής για πρώτη φορά με τη νέα μου ιδιότητα ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Το 2019 είναι μια σημαντική χρονιά και για τους δυο μας. Αναλαμβάνετε εσείς αυτή τη κρίσιμη αποστολή να ηγηθείτε της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και να προσδώσετε νέα δυναμική σε μια Εκκλησία που έχει τόσο βαθιές ρίζες στην Ελληνική Ομογένεια».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε: «Χαίρομαι πολύ που στην προσφώνησή σας μνημονεύσατε αυτή τη σημαντική έννοια της ενότητας, η οποία για μένα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Ελληνισμός και πάλι να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και να μπορέσει να μεγαλουργήσει όπως το έπραξε πολλές φορές στη μακρά του ιστορία».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, τονίζοντας:

«Σεβασμιώτατε, έχω μεγάλες προσδοκίες από το έργο το οποίο μπορείτε να επιτελέσετε εδώ στην Αμερική και το όνομά σας είναι ίσως συμβολικό. Ως φορέας της ελπίδας μάς δίνετε και μέσα από το δικό σας έργο τη δύναμη και τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα να πορευθούμε στο δικό μας δύσκολο δρόμο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με βαθιά γνώση της Ιστορίας μας, με σεβασμό στην Εκκλησία μας και τις παραδόσεις μας, κρατώντας πάντα μέσα μας αυτά που μάς κάνουν ξεχωριστούς ως Έθνος, χωρίς όμως να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Ελληνισμός στην Ελλάδα, στην Αμερική και παντού στο κόσμο, θα τα καταφέρει».

Τον κ. Πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κων/νος Κούτρας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής»:

Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Συνάξεως Παναγίας Πισιδιώτισσας στη Νέα Ιωνία
Πρώτη σύναξη κατηχητών Ναυπάκτου
Πατρών Χρυσοστόμος: Μη λησμονείτε την αιματοποτισμένη γη της Μικρασίας, Μη λησμονείτε την Ελλάδα
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο