Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρώτη επίσκεψη του Γέροντος Χαλκηδόνος στην Κρήτη

Πρώτη επίσκεψη του Γέροντος Χαλκηδόνος στην Κρήτη

Πρώτη επίσκεψη του Γέροντος Χαλκηδόνος στην Κρήτη

Πρώτη επίσκεψη του Γέροντος Χαλκηδόνος στην Κρήτη

Την γενέτειρα του Κρήτη επισκέφθηκε πριν λίγο ως Γέρων Χαλκηδόνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ και ο πρώτος σταθμός της επισκέψεως του ήταν η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Εκεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός του επιφύλασσε θερμότατη υποδοχή στην οποία το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ.κ. Αρσένιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμίας κ.κ. Παΐσιος, ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Παν/τος Αρχιμ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, οι Παν/τοι Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μάξιμος και Νικηφόρος εκ της αδελφότητος της Μονής, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Παν/τος Αρχιμ. Αμβρόσιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καρυδίου Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, ο Γενικός Αρχιερατικός μας Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, η Αδελφότητα της Μονής, Κληρικοί και Ψάλτες με προεξάρχοντα τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.Τ.Χ.Ε. Κων/νο Στεφανάκη, ο Πρώην Υπουργός κ. Αντώνιος Διαματάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Ποινικολογος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου και πλήθος κόσμου που παρέστη στην υποδοχή.

Τον Γέροντα Χαλκηδόνος συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε επίσημη υποδοχή στο Καθολικό της Μονής και εν συνεχεία ο Καθηγούμενος ξενάγησε τον Γέροντα Χαλκηδόνος στο νεοαναγειρόμενο Ίδρυμα Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ θα προεδρεύει.

Έμπλεος χαράς ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Επίσκοπο Δορυλαίου για την αβραμιαία φιλοξενία και υποδοχή, μεταφέροντας παράλληλα σε όλους τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Παναγιώτητος και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτη επίσκεψη του Γέροντος Χαλκηδόνος στην Κρήτη»:

Ένα νέο μέλος στην Αδελφότητα της Ιερά Μονή Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης
Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών
Εορτή Οσίας Πελαγίας της Τηνίας
Εορτή Προφήτου Ιεζεκιήλ
Εορτή της Αγίας Μαρκέλλας στη Μητρόπολη Μάνης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο