Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η πρώτη Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο

Το πρωί της Τρίτης 10ης Μαΐου 2022, στο συνεδριακό χώρο του Κέντρου «Θεομήτωρ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη υπό το Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Κατά τις εργασίες της Συνάξεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης έδωσε ποιμαντικές κατευθύνσεις προς τους ιερείς για διάφορα ζητήματα που αφορούν στο έργο της Μητροπόλεως και εξήγγειλε την πλήρη λειτουργία, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, του Κέντρου «Θεομήτωρ» με όλα τα Τμήματα, όπως προβλέπονται στο Καταστατικό του Ιδρύματος.

Επίσης, o Επίσκοπος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στους προκατόχους του, με πρώτο τον από Ρεθύμνης Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο Β΄, και όλους τους αοιδίμους Αρχιερείς που υπηρέτησαν στον τόπο, καθώς και στο μακαριστό ευεργέτη της Μητροπόλεως Γεώργιο Τσικόγια, με την μεγάλη κληρονομιά του οποίου δημιουργήθηκε το Ίδρυμα «Θεομήτωρ».

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εις μνήμην των μακαριστών προκατόχων του Μητροπολιτών Ανθίμου και Τίτου κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα στο εγγύς μέλλον, και, τέλος, εξήγγειλε την πρόθεση της τοπικής Εκκλησίας για την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης κατά το έτος 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσιετηρίδος από της μαρτυρικής τελειώσεως των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου των εν Ρεθύμνη αθλησάντων.

Κατόπιν προσκλήσεως και προτροπής του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Παναγιωτάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, παρουσίασε στην Ιερατική Σύναξη εισήγηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην εκκλησιαστική ζωή και εμπειρία».

Στο τέλος, διανεμήθηκαν στους κληρικούς ο Επετειακός Τόμος του Επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος» για τη συμπλήρωση τριάντα ετών ευκλεούς Πατριαρχίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, και άλλες ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η πρώτη Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο»:

Πανήγυρις Οσίου Βαρβάρου του Μυροβλύτου στη Λευκάδα
Εορτή της Θρακιώτισσας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο