Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου
Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου
http://www.imks.gr/images/19/19_par_1.jpg

Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Την πρώτη Ιερά Παράκληση ενώπιον του πιστού αντιγράφου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, μετά την ενθρόνιση Της, εις την Γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος. Η Ι. Εικόνα προσφέρθηκε από τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, προς διηνεκή ευλογία και αγιασμό του λαού του Θεού των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου ως και όλων των Θεοτοκόφιλων προσκυνητών της Μονής.

Ο Επίσκοπος σημείωσε: «Με ιερό δέος, αέναη ευγνωμοσύνη και καρδιακή ευχαριστία ιστάμεθα ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, η Παναγία μορφή της Οποίας μας μεταφέρει νοερώς εις το Περιβόλι Της, το Αγιώνυμο Όρος και την Ι. Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου. Καρδιακές οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη μας προς τον Καθηγούμενο και Γέροντα της Μονής, Εφραίμ Βατοπαιδινό, δια τον πολύτιμο και αδαπάνητο πνευματικό αυτό θησαυρό που η αγαπώσα καρδία του χάρισε εις την ταπεινή Ι. Μητρόπολη Κισάμου.

Πολλοί από εμάς αναζητούμε στην ζωή ένα θαύμα και προστρέχουμε στην Θεοτόκο Μαρία. Ικετεύουμε, παρακαλούμε, γονυπετούμε, δακρύζουμε, αδημονούμε, και, αρκετές φορές, απελπιζόμεθα διότι θεωρούμε ότι η προσευχή και η ικεσία μας δεν εισακούστηκε. Λησμονούμε, τις ώρες εκείνες, ότι το θαύμα είναι αποτέλεσμα και καρπός της πίστεως μας. Λησμονούμε, επίσης, ότι υπάρχουν αιτήματα και παρακλήσεις που δεν είναι προς σωτήρια και ωφέλεια ψυχής.

Για τούτο ας μην ολιγωρούμε ενώπιον της Παναγίας Μητέρας μας, ας καταθέτουμε τα δάκρυα και τις αγωνίες μας και Εκείνη γνωρίζει πότε και πώς να απαντήσει. Τι άλλο από ένα θαύμα, διερωτήθηκε ο Σεβ. Μητρολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, είναι η σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κτηριακή ανακαίνιση της ιεράς αυτής Μονής, της Μονής του Παρθενώνος. Σε λίγους μόλις μήνες και με μοναδικό χρηματικό ποσό δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000,00)€ στο ταμείο της Μονής από δωρεά χαριτωμένου προσώπου, καθώς η Μονή δεν διαθέτει έσοδα και εισοδήματα, αρχίσαμε τις εργασίες ανακαίνισης της Μονής, η οποία έχρηζε και χρήζει άμεσης επέμβασης καθώς οι κτηριακές εγκαταστάσεις ευρίσκονται σε πλήρη αποσάθρωση.

Με την βοήθεια της Παναγίας μας ανακαινίστηκαν εξ΄ ολοκλήρου και πλήρως 2 πτέρυγες της Μονής (Αρχονταρίκι, Τράπεζα, Εκθετήριο, 3 κελιά μοναχών), το Καθολικό της Μονής, ως επίσης και η κεντρική της είσοδος. Για όλα αυτά χρειάστηκαν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς καμία επιχορήγηση από θεσμικό Φορέα. Οι δέκα χιλιάδες ευρώ πολλαπλασιάστηκαν σε περισσότερες από εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ (180.000,00)€!, με εναπομείναν χρέος περί τις 45.000,00€.

Πρόσωπα άγνωστα σε εμάς και την Μονή προσφέρθηκαν, δώρισαν, ενδιαφέρθηκαν, στήριξαν και στηρίζουν. Ποιος φώτισε και φωτίζει αυτές τις χαριτωμένες ψυχές και υπάρξεις; ποιός οδήγησε τα βήματα τους στην Μονή του Παρθενώνος; ποιός άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές της αγαπώσης καρδίας των; Ποιός άλλος από την Παναγία την Παραμυθία που θέλησε η ενθρόνιση Της σε τούτο το παλλάδιο, αφιερωμένο εις Εκείνη, να σηματοδοτήσει και την απαρχή της κτηριακής ανακαίνισης, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Μονή και χρειάζεται να συνεχιστεί.

Αυτό δεν είναι θαύμα»; κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν εις την προσπάθεια αυτή. Ανακοινώθηκε δε ειδικός Τραπεζικός λογαριασμός, επ΄ ονόματι της Μονής: Alpha Bank (GR55 0140 6880 6880 0200 1000 031), εις τον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να έλθουν αρωγοί, ενημερώνοντας σχετικώς την Ι. Μονή. Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι κάθε Παρασκευή απόγευμα θα τελείται η Ι. Παράκληση της Παναγίας της Παραμυθίας. Πλήθος προσκυνητών με ιδιαίτερη ευλάβεια μετείχαν και συμπροσευχήθηκαν εις την Ι. Παράκληση.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτη Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Βελλάς Ιωαννίνων
Μητροπολίτης Βορόνεζ στη Μητρόπολη Περιστερίου
Ο Μητροπολίτης Βόστρων στο Διδυμότειχο
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Καλλίπετρας
Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο