Πρωτοχρονιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών
Μέσα σε εορταστικό κλίμα, αλλά με την καρδιά να σκέφτεται αυτούς που ‘έφυγαν’, αλλά και τους ασθενείς στα νοσοκομεία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών η πρώτη Θεία Λειτουργία της Νέας Χρονιάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος στο εγκύκλιο μήνυμά του τόνισε με έμφαση: «Νέος χρόνος αδελφοί μου, νέα ζωή, νέο ξεκίνημα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε. Ας αρχίσουμε όλοι μας μια νέα ζωή πνευματική, που αξίζει στον λογικό άνθρωπο, γιατί είναι ευγενέστερη και ωραιότερη. Ας αγαπήσουμε όλους, όπως μας αγαπάει Εκείνος και ας σπλαχνιζόμαστε τούς πάσχοντες, όπως και Εκείνος τους ευσπλαχνίζεται, ας σεβόμαστε και ας προστατεύουμε με αγάπη και υπευθυνότητα τους συνανθρώπους μας και να μην τους στέλνουμε στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ας είναι η καινούργια χρονιά αγώνας και πορεία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να θυσιάσουμε το «εγώ» μας για τον αδελφό μας και να ζήσουμε περισσότερο με τον Χριστό και για τον Χριστό, πού όλοι μας θα ανταμώσουμε».
Στο τέλος εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία για το Νέο Έτος ενώ ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως , την οποία μοίρασε στις τοπικές αρχές⋅ τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του στρατοπέδου και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη δεν λησμόνησε να κόψει κομμάτι για όλους τους απόδημους γρεβενιώτες αλλά και για όλους όσοι αγωνίζονται στα νοσοκομεία της χώρας μας, προσωπικό και ασθενείς.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Πρωτοχρονιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών»:
Δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Γύθειο
Πρωτοχρονιάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο Συκεών
Πρωτοχρονιά στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Στο νοσοκομείο ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος
Εορτή Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου
Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
Προσθέστε Σχόλιο