ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο Καθηγητή του ΕΑΠ
Παρουσία της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.
Η πρόταση έγινε από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.
Μετά τον χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως ακολούθησε η προσφώνηση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη-Ζώρα κι αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου του Παναγιωτάτου. Κατόπιν αναγνώσθηκε το ψήφισμα της Αναγόρευσης και του τίτλου από τον κοσμήτορα της σχολής θετικών επιστημών και τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίδοση των μεμβρανών και η απονομή του αρχιερατικού εγκολπίου από τον πρόεδρο του ΕΑΠ. Μετά την αναγόρευση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μίλησε με θέμα: «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο Καθηγητή του ΕΑΠ»:
Αγρυπνία Αγίων Πάντων και Αγίου Ιούδα Θαδδαίου
18 Ιουνίου: Άγιοι Λεόντιος, Υπάτιος και Θεόδουλος
Αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Συνάντηση Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου
Αγρυπνία Παναγίας Οδηγήτριας στα Τρίκαλα
Προσθέστε Σχόλιο