Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ρασοφορία μοναχής της Μονής Παναγίας Κορυφής Καμαρίου

Ρασοφορία μοναχής της Μονής Παναγίας Κορυφής Καμαρίου

Ρασοφορία μοναχής της Μονής Παναγίας Κορυφής Καμαρίου

Ρασοφορία μοναχής της Μονής Παναγίας Κορυφής Καμαρίου

Στην Ι. Μονή Παναγίας Κορυφής Καμαρίου μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το εσπέρας της Τρίτης, 5 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να μετάσχουν στον Εσπερινό και την Ρασοφορία της δοκίμου αδελφής της Ι. Μονής Αικατερίνης Μουρίκα, η οποία έλαβε το όνομα Μακαρία. Τον Εσπερινό τέλεσε κατά παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ την Ρασοφορία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, αφού ευχαρίστησε του αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, του οποίου μέρος εκ των Αγίων Λειψάνων Του φυλάσσεται εκεί και το όνομα του οποίου έδωσε, όλως τιμητικώς, στην νέα Μοναχή, ενώ παράλληλα απηύθηνε λόγους επιστηρικτικούς για την συνέχιση της πνευματικής πορείας της στον Μοναχικό δόλιχο, τον οποίον επέλεξε με την δική της βούληση. Ολοκλήρωσε ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Ευαγγελία Μοναχή, την πρόοδο και την αύξηση της Αδελφότητος, προς δόξαν Θεού!

Στην τελετή της Ρασοφορίας της Μακαρίας Μοναχής παρευρέθησαν συμπροσευχόμενες Μοναχές από τις Ι. Μονές Προφ. Ηλιού Ζαχόλης, Αγ. Βλασίου Τρικάλων, Αγ. Αθανασίου Πουλίτσης, Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, Προφ. Ηλιού Λουτρακίου, Παναγίας «Κρεμαστής» Ηλείας, Παναγίας «Φανερωμένης» Σαλαμίνος Ευαγγελίστριας Αλιάρτου και Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ρασοφορία μοναχής της Μονής Παναγίας Κορυφής Καμαρίου»:

Αγρυπνία Αγίου Νεκταρίου στη Λάρισα
Διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου
Πανήγυρις Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Μητρόπολη Άρτης
Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Αγρυπνία Αγίου Νεκταρίου στο Βόλο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις