Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_
ArxieratikoSylleiturgo_Rovies_13.1.2019_004.JPG

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 το πρωί, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών της Βορείου Ευβοίας, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Αναστασίου Ευσταθίου, πατρός δύο εκλεκτών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου και Ιεροκήρυκος και Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ι. Μητροπόλεως.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ι. Μητρόπολη και στον Ι. Ναό των Ροβιών τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αναστασίου, ο οποίος μαζί με την καλή του σύζυγο Μαρία προσέφεραν πρόθυμα τα δύο τέκνα τους στην διακονία της Εκκλησίας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Νέας κρήνης κ. Ιουστίνος, ενώ στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο άγιος Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων και των λοιπών αγίων Αρχιερέων, του Θεοφιλεστάτου αγίου Φαναρίου συμπροσευχομένου.

Μετά την τέλεση του Ι. Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσελθόντες αγίους Αρχιερείς για τον κόπο της αγάπης τους και την παρουσία τους.

Ο ευμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός των Ροβιών, ευπρεπισμένος κατάλληλα με την φροντίδα του Εφημερίου της Οικον. Νικολάου Αναστασίου, ήταν γεμάτος από ευσεβείς χριστιανούς, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν Χοροί Ιεροψαλτών υπό τους κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου και Δαυΐδ Ζούτσο.

Φωτογραφία: Παρασκευή Σπυροπούλου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις Ροβιές Βορείου Ευβοίας»:

Εκοιμήθη η μητέρα του Μητροπολίτου Φθιώτιδος
Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα
Μάνης Χρυσόστομος για την συμφωνία των Πρεσπών

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο