Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2023, εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Θείων Δυνάμεων Ασωμάτων στον Αρχάγγελο Πεδιάδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον Θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα στο εκκλησίασμα.

Στην συνέχεια, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας, μετέβη στην 133 Σ.Μ Καστελλίου, όπου τέλεσε τη Δοξολογία επί την εορτή των προστάτων της πολεμικής Αεροπορίας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στον λόγο του, ευχήθηκε υγεία και κάθε ευλογία στον Διοικητή της 133 Σ.Μ. Σμήναρχο (Ι) κ.Ιωάννη Μελλησιώτη, στους Αξιωματικούς, στους Σμηνίτες και στο λοιπό προσωπικό της μονάδος.

Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν: ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης και κ. Νίκος Ξυλούρης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μαρίνος Πατακός, ο εψηφισμένος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Διοικητής Σ.Ε.Α.Π Ταξίαρχος Πράγιας Αντώνιος, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ηρακλείου Ταξίαρχος Σπυριδάκης Νικόλαος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Αρχιπύραρχος Τσικαλάς Γεώργιος και ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος Τσομπάνης Νικόλαος.

Χειροποίητη εικόνα Αρχάγγελος Μιχαήλ

Βρειτε την εικονα εδω

Σχετικά άρθρα με «Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου»:

Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αιτωλικό
8 Νοεμβρίου: Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
7 Νοεμβρίου: Άγιοι Τριάντα τρεις Μάρτυρες «οι εν Μελιτινή»

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο