Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής

Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής

Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής

Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής

Με συμμετοχή εκατοντάδων νέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας και πλήθος νέων.

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και οι δύο Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευμενείας κ. Ειρηναίος και Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, χαιρέτισαν την πνευματικοφόρα αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται χρόνια τώρα υπό τον συντονισμό της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης και της Αδελφότητος και απηύθυναν εγκάρδιο καλωσόρισμα στον ομιλητή και στους συμμετέχοντες νέους.

Ο εξαιρετικός ομιλητής, π. Γεώργιος Σχοινάς, ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Υπάρχει Ελπίδα». Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Στη συνέχεια έγινε κοινή τράπεζα και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής»:

Δοξολογία για το νέο έτος στον στον Άγιο Βασίλειο Άργους (ΦΩΤΟ)
Με Αγρυπνία υποδέχθηκε το νέο έτος η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Εσπερινός εορτής Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος (ΦΩΤΟ)
Η πρώτη του έτους 2020 στη Μητρόπολη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να δώσουμε στο νέο έτος τη μαρτυρία του καλού ανθρώπου (ΦΩΤΟ)
Εορτή Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις