Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη στη Δράμα

Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη στη Δράμα

Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη στη Δράμα

Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη στη Δράμα

Με κατάνυξη και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια ο ευλαβής και φιλάγιος λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πανηγύρισε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τη Σύναξη του νέου Ομολογητή, Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Την Παρασκευή το απόγευμα (24 Μαρτίου), στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος και πλήθος πιστών υποδέχτηκαν τη λάρνακα του Οσίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα).

Κατόπιν, εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ στάση των Χαιρετισμών από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία του βίου της Θεοτόκου και της ζωής του Οσίου Γεωργίου (ορφάνια, αφιέρωση στο Θεό, υπακοή στο θείο θέλημα, πόνος, προσφυγιά, άσκηση, παρηγοριά των ανθρώπων, ιερή μοναξιά, οσιακό τέλος).

Το πρωί της 25ης Μαρτίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Δράμας , όπου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως και αντιπροσωπείες μαθητών.

Την Κυριακή, Δ’ Νηστειών, εορτάστηκε η Σύναξη του Οσίου Πατρός Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας. Στην δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ο οποίος και συνέθεσε την ακολουθία της Συνάξεως του Οσίου. Ο Σεβασμιώτατος Εδέσσης κήρυξε τον θείο λόγο. Πριν την απόλυση ψάλθηκαν τα εγκώμια του Οσίου και ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων.

Την λάρνακα του Οσίου συνόδευαν, με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, ιερείς της πόλεως, η ηγουμένη και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλογών και πλήθος πιστών, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη στη Δράμα»:

Ο Μέγας Κανών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας
Ο Μέγας Κανών στην Κάλυμνο
30 Μαρτίου: Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο