Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Λαμία

Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Λαμία

Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Λαμία

Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Λαμία

Με την ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, η 2η κατά σειρά Θεία Λειτουργία, του νέου λειτουργικού προγράμματος, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη Λαμία.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών και την παρουσία των Διοικητικών υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και αρκετών πιστών.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την πρώτη του μήνα, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους Κληρικούς και λαϊκούς υπαλλήλους της κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, στους παρισταμένους πιστούς και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), οι οποίοι παρακολουθούσαν τις Ιερές Ακολουθίες απευθείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μας αξιώνει η αγάπη του Θεού, να μπούμε σε ένα καινούργιο μήνα, τον Οκτώβριο και μάλιστα να ξεκινήσουμε αυτό το μήνα με την Παναγία μας, καθώς σήμερα εορτάζουμε την Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της οποίας η Εφέστιος Εικόνα, ευρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, Άθω.

Μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολή μας, στην είσοδο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου βρίσκεται πιστό αντίγραφο αυτής της Ιεράς Εικόνας και καθημερινά παίρνουμε την ευλογία Της και η Παναγία μας ευλογεί όλο τον λαό της Φθιώτιδος.

Η Παναγία μας όχι απλώς ακούει, αλλά η Παναγία μας τόσο αγάπη έχει για εμάς, που μας υπακούει. Είμαστε παιδιά της και είναι Μάνα μας και μας υπακούει σε κάθε μας καημό και κάθε αίτημα.

Μας υπακούει γοργά η Παναγία μας, χωρίς σκέψη, χωρίς δισταγμό, άμεσα. Υπακούει στον Θεό Πατέρα, στον Υιό της, στο Άγιο Πνεύμα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε παιδί Της.

Έχουμε την χαρά από την Δευτέρα, αυτός εδώ ο χώρος να έχει γεμίσει παιδικές φωνές με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού και από την ερχόμενη εβδομάδα, που θα αρχίσει την λειτουργία του και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, η αγκαλιά του Οσίου Εφραίμ θα γεμίσει παιδιά, τα οποία καθημερινά θα λαμβάνουν την ευλογία του Οσίου και θα ευλογούν με την πρόοδό τους και την παρουσία τους μέσα από τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όλη την περιοχή μας, προκειμένου η Μητρόπολή μας να βοηθήσει κάθε οικογένεια, κάθε σπίτι, κάθε παιδί, να ανοίξει μια ζεστή, ανοιχτή αγκαλιά για όλη την πόλη και για όλους τους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το απόγευμα τελέσθηκε από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο Ανθόπουλο, η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ το Νέο και Θαυματουργό, παρουσία πολλών ευλαβών πιστών.

Σύμφωνα με το νέο λειτουργικό πρόγραμμα, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ στη Λαμία, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, η οποία θα ολοκληρώνεται στις 8:30 π.μ. προς εξυπηρέτηση κυρίως των εργαζομένων, ενώ κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 17:00 μ.μ. τελείται η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα τελείται η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ.

Τέλος, κάθε 1η εκάστοτε μηνός, (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) στις 9:00 π.μ. θα τελείται η Ακολουθία του Αγιασμού.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδίδονται απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από το διαδίκτυο, , ενώ το Ιερό Αναλόγιο θα διακονούν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Λαμία»:

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821
Εορτάσθηκε στα Χανιά η Παναγία η Γοργοϋπήκοος
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στη Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Μάνης
Αγρυπνία για την Παναγία την Γοργοϋπήκοο στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Η Μητρόπολη Γρεβενών τίμησε τον Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό Λαζαρίδη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο