Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς
Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς
https://imkal.gr/wp-content/uploads/2019/06/IMG_20190624_203210_HDR.jpg

Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου το απόγευμα της Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ι. Μ. Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε το 3ο κατά σειρά Ιεροψαλτικό συνέδριο, αυτή τη φορά παρουσία και των προέδρων των εκκλησιαστικών συμβουλίων των ιερών ναών. Σκοπός και θέμα του φετεινού συνεδρίου ήταν να ακουστούν οι απόψεις περί των σχέσεων των ιεροψαλτών με το ιερατείο και την γεφύρωση προβλημάτων που διαχρονικά ανακύπτουν.

Την πρώτη εισήγηση εκφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριος Θεοδώρου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ν. Κρήνης, στην οποία ανέπτυξε το πρότυπο του ιεροψάλτου, όπως ακριβώς το ορίζουν τα τυπικά της Εκκλησίας και η σχέση του με τον λαό και το ιερατείο.

Την δεύτερη εισήγηση εκφώνησε ο Μουσικολογιώτατος Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς κ. Αντώνιος Πετρόπουλος ο οποίος στο ίδιο θέμα εξέφρασε την θέση του ιεροψάλτου και τα προβλήματα που εκείνος αντιμετωπίζει κατά την διακονία του.

Μετά το πέρας των δύο πολύ ωφέλιμων εισηγήσεων ο Σεβασμιώτατος απάντησε στα θέματα που τέθηκαν και έδωσε διευκρινήσεις με σκοπό την ομοιόμορφη τέλεση των μυστηρίων στις ενορίες της Μητροπόλεως.

Στο τέλος παρατέθηκε δείπνο στην πλησιόχωρη αίθουσα “Ελαία κατάκαρπος” του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Συνέδριο Ιεροψαλτών στη Μητρόπολη Καλαμαριάς»:

Εορτή Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη
Η Κόρινθος υποδέχτηκε Ιερά Λείψανα
Πανήγυρις Αγίου Πέτρου στο Ηράκλειο Αττικής
Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Πρωτοσυγκέλλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο