Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σύρου Δωρόθεος: Να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό

Σύρου Δωρόθεος: Να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό

Σύρου Δωρόθεος: Να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό

Σύρου Δωρόθεος: Να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , στην επιθυμία του να βρεθεί κοντά στον Κλήρο και το Λαό των νησιών της Μητροπόλεως, έπλευσε χθες το πρωί στη Σίφνο, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη ποιμαντική επίσκεψη.

Άμα τη αφίξει του, προέστη Ιερατικής Συνάξεως των Εφημερίων του νησιού, στην Ιερά Μονή Βρύσης, κατά την οποία συζητήθηκαν ποιμαντικά θέματα, που αφορούν, κυρίως, την πνευματική διαχείριση της πανδημίας και τη θεραπεία των συνεπειών της στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και τη συμμετοχή των πιστών σ’ αυτήν.

Εν όψει, όμως, της επικειμένης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναγκάστηκε να τροποποιήσει το προγραμμά του.

Έτσι, τέλεσε μόνον τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μιχάηλ, όπου και η αγία Εικόνα της Χρυσοπηγής , με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή, του Προέδρου της Ενώσεως Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη και Σιφνίων πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στους τιμωμένους Αγίους Μαρτινιανό και Αυξέντιο, οι οποίοι έζησαν ασκητικά, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο, περιφερόμενοι από τόπο σε τόπο, αναζητώντας την αλήθεια!

«Έτσι και εμείς», προσέθεσε, «δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, υπό τις σημερινές ιδίως συνθήκες, αλλά να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό, ώστε να αντιμετωπίζουμε νικηφόρα κάθε δυσκολία στην ατομική και συλλογική μας ζωή!»

Ευχαρίστησε τέλος τους παραστάντες και υποσχέθηκε να επανέλθει σύντομα στο νησί, ώστε να ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο οποίος αναμεταδόθηκε από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ύστερα από παράκληση της Δημάρχου Σίφνου, ευλόγησε την Βασιλειόπιττα του Δήμου Σίφνου.

Τον Σεβ. προσεφώνησε με λόγους ευχαριστίας ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρ. Ιωάννης Ψαραύτης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σύρου Δωρόθεος: Να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό»:

Η Εορτή του Αγίου Δαμιανού στη χιονισμένη Λάρισα
Η Εξόδιος Ακολουθία του Ηγουμένου της Παλαιοκαστρίτσας Γέροντος Ευθυμίου Δούη
Εορτή Οσίου Αυξεντίου του εν τω Όρει
Ημέρα χαράς για την Κόρινθο εν μέσω πανδημίας
Εορτή Οσίου Βλασίου κτήτορος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο