Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Το Σουφλί τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο

Το Σουφλί τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο

Το Σουφλί τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο

Το Σουφλί τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο

Με αθρόα συμμετοχή των πιστών, η πόλη του μεταξιού, το όμορφο Σουφλί, τίμησε τον πολιούχο του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 3 του μηνός Μαΐου ε.έ. Επίκεντρο του εορτασμού ο υπερμεγέθης και εντυπωσιακός Μητροπολιτικός Ναός, που ανήγειρε η ευσέβεια των Ρωμηών της ιστορικής αυτής πόλης, διαρκούσης της τουρκοκρατίας, στα μέσα του 19ου αιώνα, πράγμα που, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει την ευμάρεια των κατοίκων της.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο επιχώριος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατά την οποία ανεγνώσθη η Πατριαρχική απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της 50ής Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Αραμπατζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, μίλησε δι΄ ολίγων για την γενναιότητα του αγίου ως στρατιώτου και για το χριστιανικό του φρόνημα, τονίζοντας ότι ούτος ως «Θεοῦ γεώργιον» καλλιέργησε τις χριστιανικές αρετές και κάλεσε τους πιστούς να εμπνέονται από την αγωνιστικότητα και την εις Χριστόν πίστη του αγίου και να διακρίνονται ως στρατιώτες της Πίστεως και της Πατρίδος.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού ο Σεβασμιώτατος, παρουσία των αρχών, τέλεσε τα εγκαίνια του Επισκοπείου Σουφλίου. Πρόκειται για ένα ευμεγέθες κτιριακο συγκρότημα των αρχών της δεκαετίας του ’70, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Μεσοχωρίου, που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε ως Μαθητικό Οικοτροφείο, ως Γηροκομείο και ως ξενώνας παλιννοστούντων. Μετά από δεκαετίες αχρησίας και εγκατάλειψης με τις άοκνες προσπάθειες και με την φροντίδα του Ποιμενάρχου μας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και ανάδειξης του όλου συγκροτήματος, που ως Επισκοπείο πλέον διαθέτει Γραφείο του Μητροπολίτου, Βιβλιοθήκη, Γραφείο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σουφλίου, το Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων, εντευκτήριο, διαμέρισμα του Επισκόπου, μικρό ξενώνα και στον ισόγειο χώρο φιλοξενεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θρακική Εστία».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Το Σουφλί τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο»:

Πάσχα στην Μασσαλία
Εκδημία πάτερ Κωνσταντίνου Παναγιωτοπούλου
Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Κυδωνίας
Το Ανώτατο Παράσημο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Γερόντισσα Χαριτίνη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο