Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ταμασού Ησαΐας: Να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό

Ταμασού Ησαΐας: Να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό

Ταμασού Ησαΐας: Να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό

Ταμασού Ησαΐας: Να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 το πρωί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περικοπή από τον ευαγγελιστή Λουκά με την περιγραφή της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς. Ένας τυφλός καθισμένος έξω από την είσοδο της πόλεως. Όταν ο Χριστός περνά και ο τυφλός πληροφορείται ποιός είναι, ζητά το έλεός του, ζητά από Αυτόν που είναι το φως του κόσμου να του χαρίσει το φως των οφθαλμών. Ο Χριστός, όπως πάντα, ανταποκρίνεται στο αίτημά του, αφού τον ρωτήσει αν πιστεύει. Και το θαύμα γίνεται και ο τυφλός ανέβλεψε. Και δεν ανέβλεψε μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Γι᾽ αυτό και μόλις θεραπεύεται, ακολουθεί τον Ιησού και δοξάζει τον Θεό.

Επίσης, ο Πανιερώτατος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό, όπως τον τυφλό της σημερινή ευαγγελικής περικοπής. Ο τυφλός μας διδάσκει ότι η ευγνωμοσύνη μας για τις πλούσιες δωρεές του Θεού και η δοξολογία μας προς Αυτόν δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα λόγια, αλλά να εκφράζεται και με τα έργα μας. Ο θεραπευθείς τυφλός δεν ευχαρίστησε απλώς τον Χριστό για την ίαση που του χάρισε, αλλά και «ἠκολούθησεν αὐτῷ», δείχνοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν οι εορτές προς τιμή του Αγίου, τα μνημόσυνα μεταξύ άλλων και το 9ήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Καθηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου Αθανασίου. Ακολούθως, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ραφαήλ Σπυρίδη, υιό του π. Ανδρέα Σπυρίδη, προϊστάμενου του Ιερού Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ταμασού Ησαΐας: Να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό»:

Αγρυπνία σήμερα Αγίου Νικολάου στο Βόλο
Εορτή Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καρλοβασίων
Επίσκεψη ΠτΔ στον Αρχιεπίσκοπο
13 χρόνια χωρίς Χριστόδουλο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο