Η τελευταία φωτογραφία του Αγίου Φιλουμένου 22 Νοεμβρίου 1979 στο Φρέαρ του Ιακώβ
Η φωτογραφία του κ. Κωνσταντίνου Μεϊμάρη που εικονίζει τον Άγιο νέο ιερομάρτυρα Φιλούμενο τον Κύπριο μπροστά από το Φρέαρ του Ιακώβ, πάρθηκε μια εβδομάδα πριν από το μαρτύριο του στις 22 Νοεμβρίου 1979, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τους αγίους Φιλήμονα, Απφία, Άρχιππο, Ονήσιμο και Ιάκωβο (Τσαλίκη) που τότε ακόμα ζούσε.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μεϊμάρης, τότε Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Έδρα Αρχαιολογίας. Εκείνη την εποχή διενεργούσε ανασκαφές στους Αγίους Τόπους και είχε σχετιστεί πνευματικώς με τον Άγιο τον οποίο είχε ως πνευματικό και εκείνη την ημέρα τον είχε επισκεφθεί με φίλο του θεολόγο για να δουν τον Γέροντα Φιλούμενο και να πάρουν την ευχή του.
Μάλιστα ο Γέροντας τους είχε κεράσει καφέ και κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο κ. Μεϊμάρης ζήτησε από τον Γέροντα να τον φωτογραφίσει μπροστά στο Φρέαρ του Ιακώβ.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Η τελευταία φωτογραφία του Αγίου Φιλουμένου»:
Άγιος Νεκτάριος: Η προσοχή οδηγεί στην αρετή…
Θαυμαστές εμφανίσεις του Αγίου Λουκά του Ιατρού
Τας θύρας! Τας θύρας!
Όταν θέλεις να βρεις λύση σε κάποιο πρόβλημά σου…
Είμαι ανάξιος να Κοινωνήσω…
Άγιος Νεκτάριος: Δώσε και έχει ο Θεός…
Προσθέστε Σχόλιο