Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε σήμερα Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μαγαλοπόλεως Ιερεμίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, οποίος, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Ευσταθίου, εκήρυξε το θείο λόγο.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και για τη ζωή, την προσωπικότητα, την ποιμαντορία και το επιστημονικό και θεολογικό έργο του κεκοιμημένου Ιεράρχου, καρπός των οποίων είναι η προς το πρόσωπό του αγάπη, σεβασμός και τιμή του ποιμίου και ευχαρίστησε, εκ μέρους και των άλλων Αρχιερέων, τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή για την παρουσία του.

Κατακλείων την Ακολουθία, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Δημητσάνας και Μεγαλοπόλεως, πολλοί κληρικοί, Μοναχές, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί πιστοί, εκδήλως συγκεκινημένοι, ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπαρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε προς αυτούς χαρακτηριστικά: « Όπως ο Κύριος είπε στους μαθητές Του , εάν με αγαπάτε να τηρήσετε τις εντολές μου, έτσι και σεις, αν τιμάτε τη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου σας, να τηρείτε τις έντολές και τις υποθήκες του!», και τους συνεχάρη όλους, κληρικούς και λαικούς για την τιμή και τον σεβασμό που επέδηξαν προς το πρόσωπο του κεκοιμημένου Ιεράρχου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου»:

Κυριακή στο χιονισμένο Σπήλαιο Γρεβενών
23 Ιανουαρίου: Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος
23 Ιανουαρίου: Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου
Η Εορτή της Ιεράς Μονής Χοζεβά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο