Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Ο θάνατος είναι ύπνος

Ο θάνατος είναι ύπνος

Ο θάνατος είναι ύπνος

Ο θάνατος είναι ύπνος

Δεν μίλησε ο Απόστολος Παύλος για «αποθνήσκοντες». Μίλησε για «κεκοιμημένους» (Α’ Θεσ. 4,13), φανερώνοντας, ότι ο θάνατος είναι ύπνος. Αν δούμε κάποιον να κοιμάται, δεν ανησυχούμε, δεν αδημονούμε, διότι περιμένουμε να σηκωθεί. Έτσι και όταν δούμε κάποιον να πεθάνει, ας μην ανησυχούμε και ας μην απελπιζόμαστε. Διότι πραγματικά και ο θάνατος είναι ύπνος, που διαρκεί βέβαια περισσότερο, αλλά πάντως είναι ύπνος. Με την λέξη λοιπόν «κοίμηση» παρηγόρησε ο Παύλος εκείνους που πενθούν και ανέτρεψε την κατηγορία των απίστων.

Αυτός που κοιμάται, είναι ζωντανός ή νεκρός; Αν πείτε ζωντανός, τότε γιατί δεν νιώθει όσους περπατάνε και μιλάνε δίπλα του; Και αν πείτε νεκρός, τότε πώς αναπνέει;

Ήρθε ο ύπνος και νίκησε τη φύση. Ο ύπνος είναι εικόνα του θανάτου, εικόνα της συντέλειας του κόσμου. Θα δεις τον άνθρωπο ξαπλωμένο στο κρεβάτι, όπως ακριβώς ξαπλωμένος θα είναι και στον τάφο.

Δεν κάνει τόσο γλυκό και ευχάριστο τον ύπνο, ούτε το μαλακό στρώμα, ούτε η ησυχία του δωματίου, όσο η κούραση, ο κόπος και η ανάγκη του ύπνου.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Με το βιβλίον αυτό ωδηγήθησαν πολλοί χριστιανοί εις μετάνοιαν και έτυχον ψυχικής σωτηρίας. Έκδοσις εικονογραφημένη και με μεγάλα γράμματα.

Αμαρτωλων Σωτηρια

Σχετικά άρθρα με «Ο θάνατος είναι ύπνος»:

Ο Θεός θα σε βοηθήσει να μπορέσεις
Ευχαρίστησε τον Θεό
Η αγρυπνία καθαρίζει την μνήμη
Η άτακτη φιλία του εαυτού μας
Ο φανατικός άνθρωπος ποτέ δεν φτάνει στην ειρήνη του νου
Με την προσευχή…

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

1 σχόλιο

 • ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

  ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΤΑ

  ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

  ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

  ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ)