Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης
Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης
http://www.immspartis.gr/wp-content/uploads/2019/04/VOU_6270-Αντιγραφή.jpg
Φωτογραφία: Δημήτριος Σιάχος

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στην Ελίκα, η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον οποίο θα τιμώνται επίσης ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης.

Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τον ενάρετο και θαυμαστό βίο του Αγίου Παϊσίου, από την παιδική του ηλικία μέχρι την ηλικία που παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό, για θαυματουργικές παρεμβάσεις του σε χριστιανούς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Άγιο, σε επίσκεψη του στο Άγιο Όρος το 1992. Επίσης αναφέρθηκε στον αείμνηστο ευεργέτη του Ιδρύματος Ελίκας, Μιχαήλ Τσιγκούνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία για ανέγερση Ιερού Ναού στον περιβάλλοντα χώρο και μάλιστα είχε εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό για τις πρώτες ανάγκες του συγκεκριμένου σκοπού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι επιθυμία του είναι, με την συνεισφορά των ευλαβών χριστιανών της περιοχής, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ανέγερση του Ναού, ώστε να τελεσθούν τα εγκαίνια.

Στην τελετή παρευρέθησαν κληρικοί των Αρχιερατικών Επιτροπειών Ελίκας και Νεαπόλεως, ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι διοικητές του Αστυνομικού τμήματος, του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεαπόλεως, εκπρόσωποι συλλογών και φορέων της Ελίκας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα, προσφορά των κυριών του ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Ελίκας, όπως και ένα αναμνηστικό φυλλάδιο μ’ έναν ψηφιακό δίσκο προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Σπάρτης»:

Η Ακολουθία του Νυμφίου στη Λάρισα
Φθιώτιδος Νικόλαος: Ο Νέος Άμισθος Διάκονος θα εργάζεται σε Συνεργείο Αυτοκινήτων για να ζήσει
Κερκύρας Νεκτάριος: Η ζωή μας δεν έχει νόημα άνευ των πνευματικών καρπών
Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Κάμπο Αβίας
Γιατί ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα;
Τι συμβολίζει η Πασχαλινή Λαμπάδα;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις