Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ορεστιάδα

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ορεστιάδα

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ορεστιάδα

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ορεστιάδα

Επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, την Τετάρτη της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 9 του μηνός Μαρτίου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης Ορεστιάδος. Αρχομένης της κατανυκτικής και ψυχωφελούς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάλεσε τούς πιστούς να προσέλθουν στο στάδιο των αρετών, όχι βέβαια ως θεατές στις κερκίδες αλλά ως αθλητές στο στίβο των πνευματικών αγώνων, μιμούμενοι τους Αγίους Τεσσαράκοντα στη γενναιότητα και την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν πιστοί στο Χριστό, παρά το μαρτύριο και τα παγωμένα νερά της λίμνης, γεγονός που επέτεινε τον πόνο, επαναλαμβάνοντες «δριμύς ο χειμών αλλά ηδύς ο Παράδεισος»

Με την ευκαιρία συνεχάρη τον άγοντα τα ονομαστήριά του Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, προιστάμενο του Ναού και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Δαδιάς και ευχήθηκε σε αυτόν τα δέοντα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της Ορεστιάδος, υπεδέχθη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την τιμία κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, επικειμένης της πανηγύρεως του Ναού, το προσεχές Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Την τιμία κάρα του Αγίου συνώδευσε, με την ευλογία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασπαλιάρης, εφημέριος του εν Αθήναις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού, στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου φυλάσσονται η τιμία κάρα και τα λείψανα του Αγίου. Ακολούθως υπό του Σεβασμιωτάτου ετελέσθη το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ορεστιάδα»:

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Άρτης
Τέσσερις Ακολουθίες Χαιρετισμών στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δέεται για την απελευθέρωση της Κύπρου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο