Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Πολιούχου Πρεβέζης Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στην Αγία Μαρίνα Τρικάλων Εορτή Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας

Εφέτος η εορτή του Αγίου πατρός ημών Χαραλάμπους, του προστάτου των ασθενών με λοιμώδεις νόσους, θα είναι ξεχωριστή και θα εορτασθεί στην πόλη της Καλαμπάκας με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Αμέτρητα τα θαύματα του Αγίου που επιτελεί. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη της χάριτος του Αγίου για να μας προφυλάττει από τον μολυμαστικό ιό του κορωνοϊού, αφού είναι ο Άγιος, που έχει το χάρισμα να διώχνει και να εξαφανίζει διά της Χάριτος του Θεού τις μολυσματικές ασθένειες.

Όπως είναι πανορθοδόξως γνωστό, η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται ευλαβικά ως τιμαλφέστατο κειμήλιο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και αποτελεί για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων μεγίστη ευλογία.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου, θεία εμπνεύσει, αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου, στην πόλη της Καλαμπάκας και έτσι να δοθεί η ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, εκφράζει τίς θερμές ευχαριστίες του προς το Ηγουμενοσυμβούλιο της σεβασμίας αγιομετεωριτικής Μονής του Αγίου Στεφάνου, για την μεγάλη αυτή ευλογία της κομίσεως της τιμίας κάρας του Αγίου στην Καλαμπάκα, κατά την ημέρα της πανηγύρεως αυτού και εύχεται προς την Ηγουμένη και τις Αδελφές να τους το ανταποδώσει ο Θεός με υγίεια πνευματική και σωματική και με ουράνια αγαθά.

Το Πρόγραμμα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους έχει ως κάτωθι:

-Τρίτη 9 Φεβρουαρίου παραμονή της εορτής, και ώρα 17. 30, Υποδοχή της τιμίας Κάρας στα Προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Βησσαρίωνος και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας θα ψαλεί ειδική Παράκληση προς τον Άγιο για τα λοιμώδη νοσήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιείται το προσκύνημα.

Κατόπιν η τιμία κάρα δια του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου, θα περιέλεθει την πόλη της Καλαμπάκας προς αγιασμόν και ευλογίαν των κατοίκων αυτής.

-Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυρία ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί η Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία.

11.30 π. μ. θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο και ακολούθως η τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου φυλάσσεται και όπου κάθε πιστός θα έχει τη δυνατότητα να την προσκυνήσει.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί μας, όπως κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών και κατά τη διάρκεια της προσκυνήσεως να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ των καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν γιά τον περιορισμό της μεταδόσεως του κορωνοϊού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας»:

Αρνητικά και τα 142 τεστ στους κληρικούς της Μητροπόλεως Ιωαννίνων
Μητρόπολη Λέρου: Κλείνει Ιερός Ναός και βγαίνει σε αργία ιερέας για απείθεια στους νόμους του Κράτους
Πανήγυρις Αγίου Φωτίου στην Χάλκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Αύριο το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο