Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Συνεχίζονται οι λατρευτικές συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος μετά την Κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αθανασίου του νέου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα έγινε στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Αμαρουσίου, η πάνδημος υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Πατρός και ετέθη προς προσκύνησιν εντός του Ναού, στον οποίο ο όσιος Πατήρ εφημέρευσε πάνω από 30 χρόνια και με το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο κατέστη ο “Γέροντας της Νεραντζιωτίσσης” που ανέπαυσε τις ψυχές χιλιάδων ευλαβών Χριστιανών του Αμαρουσίου και όχι μόνο. Στην υποδοχή συμμετείχαν οι ιερείς των ενοριών του Αμαρουσίου και άλλοι από άλλες περιοχές και πλήθος λαού από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Επηκολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου με την συμμετοχή και του Πανοσ. Αρχιμ. Ευσεβίου, Καθηγουμένου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Μονής μετανοίας του Αγίου πατρός.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έλαβε χώρα η Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας πέριξ του Ιερού Παρεκκλησίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος για ακόμη μία φορά εκφράζοντας τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Αμαρουσιώτικο λαό, εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες και το σεβασμό προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για το μεγάλο δώρο που έκανε στην Τοπική Εκκλησία και τον λαό του Αμαρουσίου, με την Αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου του νέου, του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Οσίου ως ανθρώπου που απέκτησε την απλότητα, επειδή ο ίδιος ο Θεός ειναι απλούς. ” Ο Θεός πάντη εν έστι και απλούν” γράφει εκκλησιαστικός διδάσκαλος. Οι άγιοι είναι οι κατ’ εξοχήν απλοί άνθρωποι. Η χριστιανική απλότητα συνδέεται με την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια, την φυσικότητα, την πραότητα, την μέθεξη του Αγίου Πνεύματος. Αυτή είναι εσωτερικά γεγονότα που έπειτα ακτινοβολούν και εξωτερικά. Η απλότητα επομένως είναι καρπός όλης της πνευματικής ζωής. Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουμε κι εμείς αυτήν την αγία απλότητα, τον πλούτο της κατά Θεόν απλότητος, όπως ήταν ο Όσιος Αθανάσιος για να μην είναι ο βίος μας σύνθετος και ψευδόμενος και είμαστε διχασμένες προσωπικότητες.

Ημερολόγια 2024 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά

Ημερολογια 2024 εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου»:

Η Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Αλεξάνδρεια
Άρτης Καλλίνικος: Με σύμμαχο τον Θεό γινόμαστε παντοδύναμοι
Η Εορτή του Αγίου Στυλιανού στο Σύδνεϋ
Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο