Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Η Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμήθηκε και φέτος στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, κατά την πανήγυρη ετέθη προς προσκύνηση το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, το οποίο κόμισε η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πολλών Κληρικών μας, αντιπροσωπειών Ιερών Μονών και πολλών προσκυνητών. Έψαλε δε ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον διαχρονικό σύνδεσμο της Παναγίας με το Ελληνικό Έθνος, το οποίο, καθ’ όλη την διάρκεια του ιστορικού του βίου προστρέχει στην Χάρη Της και επιζητεί την Προστασία Της, κυρίως στις δύσκολες στιγμές των μεγάλων αγώνων της ιστορίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο σύνδεσμος αυτός παραμένει αδιατάρακτος, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των σύγχρονων αποδομητών της ιστορίας να τον αποδομήσουν και απαξιώσουν.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την πληθωρική παρουσία τους, τον Θεοφιλέστατο, καθώς και τους Κληρικούς, οι οποίοι τον πλαισίωσαν, που αποτελούν, όπως παρατήρησε, στενούς και έμπιστους συνεργάτες, πολύτιμα στελέχη στο ποικίλο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κατά την οποία έψαλε χορός Ιεροψαλτών, υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου κ. Αποστόλου Αντωνίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης»:

Ο εορτασμός του Προφήτη Ζαχαρία στην Κω
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε στο Οφφίκιο του Άρχοντος Ορφανοτρόφου τον Εντιμολ. κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη
Αγρυπνία για την Αρχή της Ινδίκτου στα Γιαννιτσά
31 Αυγούστου: Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
Η Εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο