Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα…

Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα…

Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα...
Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα...
http://www.imdos.gr/wp-content/uploads/2019/09/SAM_4616.jpg

Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα…

«Ψάξτε να βρείτε τί δυναμώνει την ψυχή, τί ζωντανεύει τις σχέσεις. Αξίζει πιο πολύ η αγάπη από τη γνώση, η ταπεινότητα από την αλαζονεία, ο σεβασμός από τα δικαιώματα, η πίστη στον Θεό από την εξυπνάδα, η ψυχή από το σώμα, το πνεύμα από την υγεία, η αξιοπρέπεια από τον πλούτο, η ελευθερία από το βόλεμα. Βρείτε λόγους να χαρείτε τις σπουδές σας. Τη χαρά που αναλογεί στην ηλικία σας δεν θα την δώσει η αγανάκτηση, ο θυμός ή η βιαιότητα μιας διαμαρτυρίας, ούτε φυσικά ο αντιδραστικός αρνητισμός, ούτε ακόμη η αυτάρκεια του «ζῆν», αλλά η διεκδίκηση του «εὖ ζῆν», o αγώνας για την αλήθεια και την ελευθερία.

Βάλτε στόχο σας την αριστεία. Όχι να είστε πρώτοι από τους άλλους, αλλά οι καλύτεροι που μπορείτε. Και έτσι περάστε από την αδράνεια στη δημιουργία. Ζητήστε παιδεία που καλλιεργεί τον άνθρωπο, όχι σύστημα που φουσκώνει τα μυαλά… Αγαπήστε τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Το ζητούμενο δεν είναι να καταργηθούν αυτά, αλλά να προσφέρονται με τη δύναμη που έχουν… Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα. Η Ορθοδοξία, η ιστορία και η παράδοσή μας είναι θησαυρός ανεκτίμητος…» γράφει, μεταξύ άλλων, σε Μήνυμα του προς την μαθητιώσα νεολαία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, στις 11 Σεμπτεμβρίου ε.ε.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σουφλίου, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδος, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος και του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος και στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος. Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ορεστιάδος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Είναι τραγικό να ζει κανείς στην Ελλάδα και να μην έχει όραμα και ελπίδα…»:

Η Βοιωτία εόρτασε το θαύμα της διασώσεως του Ορχομενού
Ευλόγηση νέας σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Λευκάδος
Πατρών Χρυσόστομος: Η Παιδεία μετάληψις αγιότητος εστί
Αγρυπνία Αγίας Σοφίας στα Γρεβενά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις