Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τριετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Τριετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Τριετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Τριετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 (ΙΕ’ Λουκά) τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένων από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας τόσο το έργο, όσο και την ανεκτίμητη προσφορά του κατά την τεσσαρακονταετή θυσιαστική διακονία του στην τοπική Εκκλησία.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μετέβη στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου, ενώ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Τιμοθέου Ματθαιάκη, το οποίο βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τριετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου»:

Η Εορτή του Αγίου Τιμοθέου στην Κόρινθο
23 Ιανουαρίου: Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος
23 Ιανουαρίου: Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω
22 Ιανουαρίου: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο